Matematik

Diofferentialligninger

03. maj 2005 af spiderwebby (Slettet)
Kan nogen hjælpe med denne opgave.

Bestem for x>0 og y>1 den fuldstændige løsning til differentialligningen

xy(dy/dx)=y^2-1

Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2005 af frodo (Slettet)

den er seperabel:

int(y/(y^2-1))dy=int(1/x)dx

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2005 af Duffy

y = sqrt(1 + k*x^2)


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2006 af timothy (Slettet)

Hvordan integrerer man y/(y^2-1)??

#2 Jeg har godt nok et facit, der siger sqrt(x^2e^(2k)+1))

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2006 af Carsten H (Slettet)

substituér med t = y^2-1, hvor dt = 2ydx

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2006 af timothy (Slettet)

#okay men er det så dx eller dt jeg skal sætte ind og hvorfor???

Skriv et svar til: Diofferentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.