Matematik

Integralregning

22. januar 2011 af ajooba (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med et inegralregnestykke som jeg ikke kan løse.

Opgaven lyder: bestem arealet, der begrænses af parablen med forskriften f(x)= -x2 +12x - 32

X-aksen og linjerne x=0  og x=10

Håber der er en der vil hjælpe. 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2011 af chr42 (Slettet)

Prøv at se på en graf - du ved jo, at du skal integrere.

www.wolframalpha.com/input/


Svar #2
22. januar 2011 af ajooba (Slettet)

Jeg jeg ved godt at det fra 4 til 8, men jeg kan ikke få den rigtige løsning fordi, jeg ikke har regnet integral med flere x-værider..


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2011 af chr42 (Slettet)

Hvorfor fra 4 til 8?


Svar #4
22. januar 2011 af ajooba (Slettet)

fordi, det er fra 4 til 8 på x-aksen og op at jeg skal finde arealet .


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2011 af chr42 (Slettet)

Hvad med resten?

Du skulle jo have fra x=0 til x=10 med.


Svar #6
22. januar 2011 af ajooba (Slettet)

Ja men parablen går ikke længere ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2011 af chr42 (Slettet)

Jeg ville tolke det, som at hjørnerne mellem grafen og x-aksen for 0<x<4 og 8<x<10 også skulle med.

Og så ville jeg lige tjekke om der nu også er et - foran x^2 i opgaveteksten.


Svar #8
22. januar 2011 af ajooba (Slettet)

nej det tror jeg ikke, men der er heller ikke x2 med, udover den i funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. januar 2011 af chr42 (Slettet)

Det var fortegnet jeg lige ville tjekke, altså om det nu også er en sur parabel du skal regne på.


Svar #10
22. januar 2011 af ajooba (Slettet)

Nej kun den øverste del :-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. januar 2011 af chr42 (Slettet)

Så har du jo styr på det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. januar 2011 af SuneChr

Punktmængden, der tænkes på, er foreningsmængden af de tre punktmængder som antydet i #7. Arealet er da summen af de tre absolutte værdier. 


Svar #13
22. januar 2011 af ajooba (Slettet)

Hvordan ville du stille opgaven op ? jeg er forvirret lige nu :-/


Brugbart svar (1)

Svar #14
22. januar 2011 af SuneChr

Arealet  =  absolutte værdi af integralet fra 0 til 4

+ integralet fra 4 til 8  +  absolutte værdi af integralet fra 8 til 10.

Eller Arealet  =  - integr. fra 0 til 4  +  integr. fra 4 til 8  -  integr. fra 8 til 10


Svar #15
23. januar 2011 af ajooba (Slettet)

okay tak for det :-)


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.