Fysik

Lithium (M_kerne, M_defekt og E_B)

23. januar 2011 af WHiP (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP jeg har fået 3 dejlige spørgsmål angående lithium

Det neutrale atom 3-6-Lithium har en atommasse på M_atom(Li)=6,0151214u

A:

Beregn massen M_kerne(Li) af atomkernen Lithium, benyt at elektronens masse er M_e=5,485799*10-4u

B:

Beregn Massedefekten M_defekt for atomkernen lithium.

C:

Beregn bindingsenergien E_binding for atomkernen lithium angiv bindingsenergien både i J og eV

A:

Jeg har taget den samlede masse af protoner, elektroner og neutroner i atomet og lagt sammen.

M_kerne(Li)=3*1,0072764u+3*1,0086654u+3*(5,485799*10-4u)=6,049u

B:

Her har jeg taget udgangspunkt i M_defekt=M_kerne-M_atom hvilket giver:

M_defekt(Li)=M_kerne(Li)-M_atom(Li)=0,03434974u

C:

Benytter mig af formlen E_binding=M_defekt*c2

E_binding(Li)=(0,03434974*1,660539*10-27kg)*2997924582=5,1264*10-12J

E_binding(Li)=5,1264*10-12J/1,602*10^-19C=32*106eV

Kan dette være helt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2011 af peter lind

Metoden er rigtig


Skriv et svar til: Lithium (M_kerne, M_defekt og E_B)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.