Dansk

Essay

25. januar 2011 af Aile (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan kan man afrunde et essay på en god måde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2011 af Snowflake95 (Slettet)

Jeg har hørt at en åben slutning er god ved en Essay. Du kan fx. slutte den med en kort sætning hvor du evt. bringer budskabet frem..


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2011 af backus (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2011 af BenedikteFinken (Slettet)

Det kan også være smart at slutte et essay med at konkludere at der er mange sider af samme sag, og på den måde vise at man reflekterer.


Brugbart svar (6)

Svar #4
09. juni 2011 af Trini2001 (Slettet)

Essay:

En essay er en fortælling med din personlige mening i. Du kan fortælle om dit sommerhus, en kage, eller en blyant. Du kan godt gå lidt ud at emnet men husk: Altid kom tilbage igen. Det hjælper ikke at man har et emne og snakker uden om det og ikke kommer tilbage.

Eksempel: Jeg husker hvordan det var at tegne i børnehaven. Det var altid en stor fornøjelse. Men det bedste var nu Rutsjebanen. Det var min yndlings ting der. Junglen, sandkassen, legerummet kunne slet ikke hamle op med rutsjebanen.

Man kan godt bevæge sig væk fra emnet, men man skal altid tilbage igen.

Håber det kunne hjælpe:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2011 af 22yassin00 (Slettet)

hej jeg skal lave et essay og jeg kan slet slet ikke finde ud af det vil i ikke være sød at hjælpe mig lidt det afhænger af min uddannelse og karakter emnet er ansvar vil i ikke nok skrive lidt eller skrive indledningen plzz plzzz jeg håber meget at jeg kan få hjælp


Brugbart svar (3)

Svar #6
19. september 2011 af Josefine4

#5

Du kan ikke bede os om at lave noget af din stil. Det lærer du intet af.


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2011 af Hijsa

#5

Prøv at starte med at sætte dit "spørgsmål" ind i sit eget forum. Og så prøv at formlurere dig lidt bedre. :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2011 af 22yassin00 (Slettet)

jeg har lavet et essay og har afleveret det jeg kan lægge det ind elle sende det til nogen så i kan give mig en karakter som   jeg cirka vil have fået  og vil i være sød at være ærlige

 

 mit første par kostede 400 kr. de var på tilbud i sportsmaster. De var ret fede synes jeg, men det var min holdkammerat ikke enig med mig om. De var blank sorte med kridt hvidt, Nike mærke ude i højre sidde og vejede næsten intet. De lugtede lidt af ny pudsede læder, det var som om at skæbnen havde bestemt at det var mig der skulle have dem. Jeg følte en mærkelig følelse i fødderne det var som om at jeg gik på himlen. Det var mit første par siden har jeg haft 9 andre par støvler mærkeligt nok har alle sammen været det samme mærke men bare ikke den samme farve det er også underligt at jeg har købt alle mine støvler i den samme butik. Der er altid en medarbejder, som får mig overtalt til at købe selve mærket Nike. Han siger, at det er de nyeste der lige er kommet på laget og alt muligt fakta om støvlerne.
Første gang jeg tog mine støvler på, var da jeg var 8 år til min første træning i fælledparken med BK Skjold. mærkeligt nok skød jeg meget bedre end nogen sinde, jeg troede det var magi, men nej det var sådan støvlerne er. Jeg havde bedre boldkontrol, kunne løbe meget hurtigere på grund af at de var så lette. Jeg kunne huske den tredje kamp i tuningen, som vi vandt på grund af mig. Jeg spillede med de nye støvler, som var sorte med et stort gult Nike mærke som lyste i mørke.  det stod to-to, og der var syv minutter tilbage. Jeg fik en friløber op mod målet, og jeg afgjorde kampen med et spark der fik bolden til at flyve lige op i krydset af målet og blev så kampens spiller.

 

Hvorfor er det vigtigt at have de rigtige støvler?
selvom min mor siger, at man godt kan spille i nogen gamle tennissko så er jeg helt uenig med hende. Støvler gør at du står bedre fast på en græsbane, og har bedre boldkontrol alligevel er. et par normale støvler fra Nike kostede cirka 4-6 hundrede kroner. Men nu til dags koster de helt op til 2600 kroner, det er ufatteligt at et par sko kan koste så meget. Det højeste jeg har givet for et par støvler er 900 kroner, som også er ufatteligt dyrt fra min synsvinkel af. Men min pointe er at støvler, er støvler det eneste der næsten at gøre ved dem at de er dyre er at de enten er seje eller kendte pga. en fodboldspiller. F.eks. Cristiano Ronaldo han reklamerer for Nike, og får tusindvis af købere til at købe de støvler han har på.
Jeg kan tydeligt huske da, jeg var yngre og vores solgte sommerhus sta¬digvæk var vores. Det lå nede i mellem Fredericia og Kolling. Det jeg husker bedst ved sommerferien, var at den var så lang og at jeg havde det altid sjovt ude i baghaven med min far. Jeg plejede altid at spille fodbold, med min far ude i baghaven vi spillede altid straffe hvor det var at han stod og jeg skød. Jeg scorede altid på ham, og kaldte ham dårlig målmand, men det grinte han bare af og løb efter mig lagde mig ned og kilede mig til jeg råbte stop. Så hvis jeg ikke havde fået mine første fodboldstøvler, var jeg aldrig blevet den super fodboldspiller jeg er den dag i dag.
 

 



 


Skriv et svar til: Essay

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.