Tysk

Som = die?

27. januar 2011 af l123 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey. Jeg har en tysk sætning jeg gerne vil have hjælp til.

Jeg skal oversætte dette: "Det var en af mine venner, der anbefalede bogen" til tysk
jeg har skrevet "Es war einer von meinen Freunden, die das Buch empfahl"
Det jeg er i tvivl om er så, om det er rigtigt nok, når jeg skriver "..die das Buch empfahl..." Altså, er det die ordet som skal oversættes til i dette tilfælde?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2011 af Yow! (Slettet)

nej....

som er i dit tilfælde "en af mine venner"... og da en af mine venner er 3. pers. ental så må det hedde "der" (og ikke "die") idet Freund er maskulin...


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2011 af supercat2010 (Slettet)

der, fordi det er eineR af dine venner


Svar #3
27. januar 2011 af l123 (Slettet)

arh okay, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2011 af Tyskfødt (Slettet)

Det henførende stedord henviser til "einer" (altså ental = een blandt mine venner)

(Verbet "empfehlen"  står jo også i 3. person ental)

Es war einer von meinen Freunden, die  der das Buch empfahl.

Es war eine von meinen Freundinnen, die das Buch empfahl.

Es war eines von meinen Kindern,, das das Buch empfahl.

Es waren meine Freunde, die (= flertal alle mine venner) das Buch empfahlen


Skriv et svar til: Som = die?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.