Tysk

HJÆLP! HASTER! :(

27. januar 2011 af Elguitar (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Davsen.

Er der nogen der ville være sød at fortælle mig hvornår man bruger de akkusative kendeord og hvornår man bruger de dative kendeord i en sætning, når man oversætter? Jeg skal til tysk skriftlig termins prøve for første gang i morgen. Er der også nogen der kan fortælle mig hvad man normalt bliver udsat for til en tysk skriftlig prøve? På forhånd tak. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2011 af ghof



Først så har du en time til at løse hæfte 1. dvs. du får to hæfter. 

Hæfte 1 består af lytte-forstå opgaver som ville tage ca. 20 min og læse-forstå opgaver som ville ca tage 40 min - til den første hæfte må du ikke bruge hjælpemidler. 

Hæfte 2 består af sprog og sprogbrug og til sidst skriftlig fremstilling, du skal skrive en stil på måske ca. 200 til 300 ord - i hæfte to er hjælpemidler tilladt :)


Svar #2
27. januar 2011 af Elguitar (Slettet)

Mange tak for hjælpen.

:D


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2011 af Tyskfødt (Slettet)

Det gælder om at analysere den respektive sætning. Genstandsleddet står i akkusativ. Her skal du bruge følgende kendeord: i ental  den-die-das alt efter navneordets køn, og i flertal for alle køn die        Vi henter bolden = Wir holen den Ball (m).   Vi henter avisen = Wir holen die Zeitung(f)

Hensynsleddet står i dativ.Her skal du bruge følgende kendeord: i ental dem-der-dem alt efter navneordets køn, og i flertal for alle køn den.   Ich gebe dem Kind (n) den Ball.  Ich bringe dem Vater(m) das Buch. Ich bringe der Mutter(f) das Buch.  Ich schenke den Kindern ein Bilderbuch.

Når der er tale om det ubestemte kendeord, så hedder akkusativ-formerne einen-eine-ein og dativ-formerne einem-einer-einem.     I sagens natur findes ingen flertalsform for "ein/eine"

Held og lykke i morgen.


Skriv et svar til: HJÆLP! HASTER! :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.