Matematik

vektorregning

28. januar 2011 af HelpPlease (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave?

I et koordinatsystem er givet to punkter P(3,1) og Q(20, 7) samt en vektor a=( 4  -3 ).

Bestem en ligning for den linje, der går gennem P, og som står vinkelret på a.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2011 af p3ppit (Slettet)

 Vektoren a er normalvektor til linjen, da denne står vinkelret på a. Vektoren har koordinaterne a = (a,b)

Punktet P(3,1) = P(x0,y0)

Du kan bestemme linjens ligning ud fra: a(x-x0) + b(y-y0) = 0 

(Lidt forvirrende når nogle af bogstaverne går igen måske...)

P(3,1) = P(x0,y0)      ;       a = (a,b) = (4,-3)

a(x-x0) + b(y-y0) = 0 ⇔ 4(x-3) + (-3)(y-1) = 0


Skriv et svar til: vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.