Matematik

Isoler x i udtrykkene.

29. januar 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Forstår hvordan 1/x + 1/y = 1/z giver    X = yz / y-z

Men hvad hvis man har en hvor 1,erne er skiftet ud med a og b. Altså .. Man kan vel ikke gange alle led med a,x,b,y

a/x + b/y = 1

Forstår ik hvordan løsningen blir  ay/y-b ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2011 af mette48 (Slettet)

1/X + 1/Y = 1/Z giver X =YZ /(Y-Z)   bemærk store bogstaver

a/x + b/y = 1                                     bemærk små bogstaver

1/X ~ a/x ⇒ X~ x/a

Y ~ y/b

Z ~ 1

X = YZ / Y-Z                                       indsætter de værdier det svarer til

x/a=(y/b*1)/(y/b-1)

x=(ay/b*1)/(y/b-1)

Du har fået forklaring på hvordan den første ligning kunne løses, så du burde selv have brugt samme fremgangsmåde for at løse denne ligning


Svar #2
29. januar 2011 af Sps9999 (Slettet)

Ok... Tak for hjælpen ... Forstår alle de andre opgaver. Men forstår ikke hvorfor man ikke kan gange den ind med a,b,x,y

Alt ligesom den sidste.   så ledes så man fik xyz/x , xyz/y , xyz/z , Så går de samme ud med hinanden osv.

og man flytter x over..

Altså så den blev.. abxy/x , abxy/y , 1abxy ,,, Synes ikke formalen kan bruges når 1 laves om til et bogstav,, er lidt lost sorry


Svar #3
29. januar 2011 af Sps9999 (Slettet)

F.eks. den her er nem for det stadig er 1/x ,, Den måde kan man jo ik gøre med den anden ...

1/x + 1/y = 10

xy/x + yx/y = 10 xy

y + x = 10 xy

y = 10 xy - x

y = x ( 10 y -1 )

X = y/10y-1


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Du kan godt gøre ligesådan med den anden, det var egentlig det jeg opfordrede dig til


Skriv et svar til: Isoler x i udtrykkene.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.