Matematik

punktmængde

01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

jeg har en opgave som hedder:

Beskriv den punktmængde der har ligning x2 – 3x + y2 – 6y – 1 = 0
 

jeg er nået så langt, men kan ikke rigtig komme videre, er der en som kan hjælpe mig med at blive færdig?

x^2-3x+y^2-6y-1=0
x^2 - 3x + y^2 - 6y = 1
(x^2 - 3x) + (y^2 - 6y) = 1
(x^2 - 3x) + 1,52 + (y^2 - 6y) + 32 = 1 + 9 + 2,25

[(x^2 - 3x) + 1,52] + [(y^2 - 6y) + 32] = 1 + 9 + 2,25
(x - 1,5)2 + (y - 3)2 = 1 + 9 + 2,25
(x - 1,5)2 + (y - 3)2 = 12,25
(x - 1,5)2 + (y - 3)2 = 3,52
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2011 af PeterValberg

 du har sådan set allerede fået svaret i den første tråd, du oprettede, - kik der.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

jamen for pokker, det har jeg fået forklaret, men jeg kan ikke komme videre derfra hvor jeg er nået nu?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2011 af mathon

        x2 – 3x + y2 – 6y – 1 = 0

       (x - (3/2))2 - (9/4) + (y - 3)2 - 9 = 1

       (x - (3/2))2 - (9/4) + (y - 3)2 - (36/4) = (4/4)

       (x - (3/2))2 + (y - 3)2 = (7/2)2                                   som er identisk med dit resultat
og
er ligning for
                           cirklen med
                                                     centrum C((3/2);3) og radius r = (7/2)
 

     
 


Svar #4
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

det forstod jeg ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Har du prøvet selv at arbejde dig gennem mathon's udregninger i #3? Det er jo skåret ud i pap for dig. Hvad er det, du ikke forstår?


Svar #6
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

jeg forstår ikke hvorfor han skriver udregningen op hvis han skriver den er identisk med min?

og jeg forstår ikke hvordan jeg skal bruge den sidste formel jeg får oplyst?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du bør kende ligningen for en cirkel med centrum i (a;b) og med radius r :

(x-a)2 + (y-b)2 = r2

Ved at sammenligne din ligning med den generelle cirkelligning, kan man se, at din ligning er ligningen for en cirkel med centrum og radius som angivet i #3. I #3 bekræftede mathon din egen udregning i #0 og viste cirklens radius og koordinaterne for centrum.


Svar #8
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

åh, jamen det er bare super. nu er jeg med.


Skriv et svar til: punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.