Matematik

Sammenhænge/funktioner

01. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej

For en eksponentiel funktion gælder formlen : y=b*a^t

hvor væksten er en fast procent pr.tudsrum og hvor b er begyndelsesværdien til tiden 0. a er en fremskrivningsfaktor som er mindre end 1 hvis y aftager men hvad hvis den tiltager?

Vi har en funktion f(x)=5-x^4 

Hvad kaldes sådan en sammenhæng og hvilken formel definerer den? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis eksponentialfunktionen er voksende, er a > 1 .

Funktionen f(x) = 5 -x4 er et polynomium i x .


Svar #2
01. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 #1: Kan du give et eksempel på hvornår a>1 ved en simpel eksponentielfunktion? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

For eksempel y = ex


Skriv et svar til: Sammenhænge/funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.