Dansk

Hensynsled eller genstandsled

01. februar 2011 af Rebecca001 (Slettet)

 Hvordan analyserer jeg de her sætninger? Er det rigtigt hvad jeg har gjort?

<span style="font-size:14.0pt;mso-fareast-font-family:"MS Sans Serif";mso-bidi-font-family: "MS Sans Serif";mso-ansi-language:DA">1.   vi taler til dig (DIG er genstandsleddet)</o:p>

         

<span style="font-size:14.0pt;mso-fareast-font-family:"MS Sans Serif";mso-bidi-font-family: "MS Sans Serif";mso-ansi-language:DA">2.   Rødhætte, kaldte de hende (HENDE er genstandsleddet)</o:p>

 </o:p>

<span style="font-size:14.0pt;mso-fareast-font-family:"MS Sans Serif";mso-bidi-font-family: "MS Sans Serif";mso-ansi-language:DA">3.   forstår du det (DET er genstandsleddet)</o:p>

 </o:p>

<span style="font-size:14.0pt;mso-fareast-font-family:"MS Sans Serif";mso-bidi-font-family: "MS Sans Serif";mso-ansi-language:DA">4.   du skal læse avisen for ham (AVISEN er genstandsleddet og HAM er hensynsleddet)</o:p>

 </o:p>

<span style="font-size:14.0pt;mso-fareast-font-family:"MS Sans Serif";mso-bidi-font-family: "MS Sans Serif";mso-ansi-language:DA">5.   det glæder mig (MIG er genstandsleddet)</o:p>

 </o:p>

<span style="font-size:14.0pt; mso-ansi-language:DA"> </o:p>

<span style="font-size:14.0pt;mso-fareast-font-family:"MS Sans Serif";mso-bidi-font-family: "MS Sans Serif";mso-ansi-language:DA">6.   hun plukker blomsterne<span style="font-size:14.0pt;font-family: Wingdings;mso-ascii-font-family:"MS Sans Serif";mso-hansi-font-family:"MS Sans Serif"; mso-ansi-language:DA;mso-char-type:symbol;mso-symbol-font-family:Wingdings">àhun plukker dem til hende (BLOMSTERNE er genstandsleddet, DEM er genstandsleddet & HENDE er hensynsleddet?

 

 

ER DET RIGTIGT HVAD JEG HAR GJORT?

</o:p>


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2011 af hello1 (Slettet)

2. Hende er hensynsled

Ellers er alt rigtigt!


Svar #2
01. februar 2011 af Rebecca001 (Slettet)

 Okey, fedt! Mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. februar 2011 af Miibi (Slettet)

Nr. 2: Hende er genstandsled, rødhætte omsagnsled til genstandsled


Svar #4
06. februar 2011 af Rebecca001 (Slettet)

 Ej! så havde jeg jo alle rigtige :) det er da dejligt


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2013 af ravnehun (Slettet)

1. Til dig er en præpositionsforbindelse (forholdsordsledsforbindelse). Det, der siges, er rettet mod nogen!

Vi = subjektet (X), taler = verballeddet (O), og til dig = præpositionsforbindelse (~~~~).

X                                O                                            ~~~~

 

2. Hende er direkte objekt (?), og Rødhætte er objektsprædikat ((?))

Rødhætte, kaldte de hende

    (?)               O      X       ?

 

3. Forstår = verballeddet (O), Du = subjektet (X) og det = genstandsleddet

Forstår du det? 

        O        X    ?

4. For ham = præpositionsforbindelse (~~~~).  Du = subjektet (X), skal læse = verballed (O) (udtrykker nødvendighed), avisen = direkte objekt (?).

Du skal læse avisen for ham

 X          O              ?      ~~~~~~      

5. Det = subjektet (X), glæder = verballeddet (O), og mig = direkte objekt (?)

Det glæder mig

  X        O         ?

 

6. Hun = subjektet (X), plukker = verballeddet (O), og blomsterne = direkte objekt (?), og til hende = præpositionsforbindelse (~~~~)

Hun plukker blomsterne til hende

  X          O              ?           ~~~~~~~~

 


Skriv et svar til: Hensynsled eller genstandsled

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.