Matematik

plot i maple

02. februar 2011 af jokoloko45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med den her opgave:

Grafen for en lineær funktion f med definitonsmængde R går gennem punkterne A(-2,1) og B(3,2)

Bestem en regneforskrift for f

Undersøg, om punktet C(5.3,2.4) ligger på grafen for f.

Jeg ved at jeg skal bruge plot, men jeg ved ikke hvilken calling sequence jeg skal bruge + om jeg skal indlæse en pakke først? :(... Har set en funktion der hedder ScatterPlot der skulle virke, men kan ikke finde ud af hvordan jeg skal gøre det

Nogle suggestions?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2011 af WHiP (Slettet)

Forskriften for f:

start med at indlæse:

with(plots) og with(Statistics)

definér:
X:=[-2,3]
Y:=[1,2]

Fit(a*x+b,X,Y,x)

Her skulle du få en funktionsforskrift: 0,2x+1,4

Undersøg om punktet C(5.3,2.4) ligger på grafen for f

A:=pointplot(X,Y)
B:=plot(0.2*x+1.4)
C:=[5.3]
E:=[2.4]
F:=pointplot(C,E)
display(A,B,F)

Ligner F et punkt der ligger på grafen?


Svar #2
02. februar 2011 af jokoloko45 (Slettet)

Tak for svaret, det hjalp en del.

F ligger på grafen ja :). Jeg får dog en underlig fejlmeddelelse (There are zero degrees of freedom), men det ser ikke ud til at have nogen indflydelse.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2011 af WHiP (Slettet)

Nej jeg fik den også en enkelt gang ;)


Skriv et svar til: plot i maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.