Matematik

Procent&grader

03. februar 2011 af Ukendtkurder (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Ved en avis-indsamling samlede 5. - 6.klasserne disse beløb:

5a: 960 kr.

5b: 1650 kr.

5c: 1230 kr.

6a: 1860 kr.

6b: 640 kr.

6c: 2840 kr.

Hvilke klasser lå over gennemsnittet ? Svar = 5b , 6a , 6c.

Tegn et cirkel-diagram, der viser de 6 klassers resultat.

Det jeg ikke har styr på er cirkel-diagrammet. Hvordan er det man f.eks laver 960 kr. Om til procent og derefter grader ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn, hvor stor en del de 960kr udgør af den samlede indsamling. Benyt dernæst, at 100% svarer til 360º


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2011 af WHiP (Slettet)

Du bestemmer antal grader ved:

f.eks. (960/9180)*3,6 = ca. 38 grader, sådan gør du hele vejen ned


Svar #3
03. februar 2011 af Ukendtkurder (Slettet)

Okay. tak #2 :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2011 af matematikskolen (Slettet)

Hejsa


Først skal du finde det samlede beløb= 9180kr


Så skal du dividere de enkelte beløb med det samlede beløb

F.eks 960/9180=0,104575163 (10,46%)- derefter ganger du 0,104575163 med 360 = 37,64705882 grader (rund op til 38 grader)

Og sådan gør du med dem alle:

960/9180= 0,104575163 10,45751634 x 360 = 37,6 grader
1650/9180= 0,179738562 17,97385621 x 360 = 64,7
1230/9180= 0,133986928 13,39869281 x 360 = 48,2
1860/9180= 0,202614379 20,26143791 x 360 = 72,9
640/9180=r 0,069716776 6,97167756 x 360 = 25,1
2840/9180= 0,309368192 30,93681917x 360 = 111,4


I alt 9180 kr I alt: 360 grader

Med venlig hilsen


Jesper Albinus


Matematikskolen


 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Der er da ingen grund til at blande % ind i det her

9180 kr svarer til 360 grader

1 kr svarer til 360/9180 grader

960 kr svarer til 960*360/9180 grader = 36,7 grader

fortsæt således


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2011 af matematikskolen (Slettet)

# 5

Ret komisk svar :O)


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der er da ikke noget komisk i svaret i #5 . Bortset fra en lille tastefejl i tallet til sidst, giver det en ligefrem, pædagogisk fremgangsmåde til at løse opgaven.

Derimod er det ret tragisk at se et svar som #4, der foregiver at være fra "matematikskolen". Men der er bestemt intet pædagogisk i at servere hele den færdige løsning på et fad, uden en gennemskuelig forklaring og med et morads af unødvendige og uigennemskuelige decimaler.


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2011 af matematikskolen (Slettet)

Igen må jeg grine :O)

Dette er hjælp til én opgave, hvor vedkommende kan følge med i hvad der sker...Dette kan vedkommende så bruge i en ny opgave...

At undgå matematiske termer som procent, er efter min mening helt hen i skoven, især når # 5 selv henviser til brøker!

Hvorfor lære noget forkert først, og så bagefter lære det rigtige bagefter?

Blot min didaktiske mening


Skriv et svar til: Procent&grader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.