Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Hurtig hjælp søges...
08. maj 2005 af
BSH (Slettet)
4.2 - Redegør for, hvordan bilag 1 og bilag 7 påvirker årets resultat...
Bilag 1:
Vareforbruget for december 2003 er opgjort sådan:
Saldo ifølge konto 12110: Varelager: kr. 95
Optalt varelager pr. 31/12-2003: kr. 72
Vareforbrug: kr. 23
Bilag 7:
Peteres privatforbrug overføres til kapitalkontoen...
- Dvs. privatforbrug(13111) går i 0, og kapitalkontoen havde 105 i kredit, tillægges nu de 200 fra debet fra hans privatforbrug = 95 i debet....
HJÆLP... Er ik så skide go til de her regegørsler....
Bilag 1:
Vareforbruget for december 2003 er opgjort sådan:
Saldo ifølge konto 12110: Varelager: kr. 95
Optalt varelager pr. 31/12-2003: kr. 72
Vareforbrug: kr. 23
Bilag 7:
Peteres privatforbrug overføres til kapitalkontoen...
- Dvs. privatforbrug(13111) går i 0, og kapitalkontoen havde 105 i kredit, tillægges nu de 200 fra debet fra hans privatforbrug = 95 i debet....
HJÆLP... Er ik så skide go til de her regegørsler....
Svar #1
08. maj 2005 af Cas_sen (Slettet)
Bilag 1:
Der sker følgende:
- varelageret falder
- vareforbruget stiger
Beskriver man den mekanisme får du følgende:
- Da varelageret falder i værdi, dvs du har mindre kapital bundet i dit varelager reducerer du dine aktiver.
- Vareforbruget stiger, hvilket betyder dine omkostninger stiger. Når dine omkostninger stiger falder dækningsgraden og årets resultat. (tag her kun højde for bilag 1, nemlig at der er et vareforbrug, lad vær med at antage at der er et tilknyttet salg!!, da dette i givet fald vil tilhører et andet bilag).
- Så kommer den mange glemmer, og den som du aldrig må glemme! PASSIVERNE. Du ved at der skal være balance mellem dine aktiver og passiver, og du har lige forklaret at dine aktiver falder fordi varelagerets værdi er reduceret. Det er derfor meget logisk at passiverne også falder, men hvorfor?
Det hænger sammen med din omkostningsstigning grundet vareforbruget stiger, og dit resultat for året derfor faldt. Forklaringen på passiverne falder er altså at årets resultat og det overførte resultat til egenkapitalen derfor falder, og egenkapitalen ved du er i balancen.
Bilag 7:
Jeg svare efter hvad normalen er og hvad jeg antager du mener>>>
Du kan altid starte med at redegøre for der er tale om en enkeltmandsvirksomhed eller et I/S idet der tale om en kapitalkonto og det er den eneste selskabsform der benytter en sådan.
Normalt indskyder man ved oprettelsen en mængde kapital(det kan også sagtens gøres løbende). Der er altså tale om penge du "låner" til virksomheden og som du har tilgode.
Du skriver at privatforbruget "går i 0" hvilket er korrekt, man afstemmer løbende kontoen for privatforbrug mod kapitalindskudet. Dvs. når man eksempelvis har forbrugt kr. 100 af virksomhedens midler, så nedbringes dit kapitalindskud med kr. 100 dvs. de kr. 100 du har brugt har du ikke længere tilgode.
Jeg må indrømme jeg synes det er en smule besynderligt at du skriver at du tilægger kr. 200 når du samtidigt skriver der er kr. 95 i debet på privatforbrugskontoen ?
jeg antager du mener at det ser sådan ud inden bogføring:
- Kapitalkonto = 105 i kredit
- Privatforbrug = 95 i debet
og at det så efter bogføring ser således ud:
- Kapitalkonto = 10
- Privatforbrug = 0
Såfremt du er enig er der ingen ko på isen, ellers må du komme med indsigelser så kigger vi på det.
Det der regnskabsteknisk sker ved bilag 7 foregår udelukkende i balacen. Privatforbruget er et >aktiv
Kapitalkontoen er et >passiv
Din bogføring medfører så at man i stedet for at opkræve sit tilgodehavende fra ejeren, nedbringer gælden (privatforbruget) med det indskud (lån) selvsamme ejer har indskudt i virksomheden.
Konklussionen på bilag 7 er altså:
- Dine aktiver reduceres (idet dine tilgodehavende nedbringes)
- Dine passiver reduceres tilsvarende (idet den reelle indskudte kapital nedbringes).
Håber det er svar nok.
Med venlig hilsen
Casper Larsen
BeståHH
Der sker følgende:
- varelageret falder
- vareforbruget stiger
Beskriver man den mekanisme får du følgende:
- Da varelageret falder i værdi, dvs du har mindre kapital bundet i dit varelager reducerer du dine aktiver.
- Vareforbruget stiger, hvilket betyder dine omkostninger stiger. Når dine omkostninger stiger falder dækningsgraden og årets resultat. (tag her kun højde for bilag 1, nemlig at der er et vareforbrug, lad vær med at antage at der er et tilknyttet salg!!, da dette i givet fald vil tilhører et andet bilag).
- Så kommer den mange glemmer, og den som du aldrig må glemme! PASSIVERNE. Du ved at der skal være balance mellem dine aktiver og passiver, og du har lige forklaret at dine aktiver falder fordi varelagerets værdi er reduceret. Det er derfor meget logisk at passiverne også falder, men hvorfor?
Det hænger sammen med din omkostningsstigning grundet vareforbruget stiger, og dit resultat for året derfor faldt. Forklaringen på passiverne falder er altså at årets resultat og det overførte resultat til egenkapitalen derfor falder, og egenkapitalen ved du er i balancen.
Bilag 7:
Jeg svare efter hvad normalen er og hvad jeg antager du mener>>>
Du kan altid starte med at redegøre for der er tale om en enkeltmandsvirksomhed eller et I/S idet der tale om en kapitalkonto og det er den eneste selskabsform der benytter en sådan.
Normalt indskyder man ved oprettelsen en mængde kapital(det kan også sagtens gøres løbende). Der er altså tale om penge du "låner" til virksomheden og som du har tilgode.
Du skriver at privatforbruget "går i 0" hvilket er korrekt, man afstemmer løbende kontoen for privatforbrug mod kapitalindskudet. Dvs. når man eksempelvis har forbrugt kr. 100 af virksomhedens midler, så nedbringes dit kapitalindskud med kr. 100 dvs. de kr. 100 du har brugt har du ikke længere tilgode.
Jeg må indrømme jeg synes det er en smule besynderligt at du skriver at du tilægger kr. 200 når du samtidigt skriver der er kr. 95 i debet på privatforbrugskontoen ?
jeg antager du mener at det ser sådan ud inden bogføring:
- Kapitalkonto = 105 i kredit
- Privatforbrug = 95 i debet
og at det så efter bogføring ser således ud:
- Kapitalkonto = 10
- Privatforbrug = 0
Såfremt du er enig er der ingen ko på isen, ellers må du komme med indsigelser så kigger vi på det.
Det der regnskabsteknisk sker ved bilag 7 foregår udelukkende i balacen. Privatforbruget er et >aktiv
Kapitalkontoen er et >passiv
Din bogføring medfører så at man i stedet for at opkræve sit tilgodehavende fra ejeren, nedbringer gælden (privatforbruget) med det indskud (lån) selvsamme ejer har indskudt i virksomheden.
Konklussionen på bilag 7 er altså:
- Dine aktiver reduceres (idet dine tilgodehavende nedbringes)
- Dine passiver reduceres tilsvarende (idet den reelle indskudte kapital nedbringes).
Håber det er svar nok.
Med venlig hilsen
Casper Larsen
BeståHH
Svar #2
08. maj 2005 af madsbs (Slettet)
Hejsa
Bilag 1:
Vareforbruget formindsker dækningsbidraget (det er en variabel omkostning, der stiger), hvilket formindsker årets resultat.
Bilag 7:
Dette påvirker ikke årets resultat, eftersom posteringen udelukkende har med balanceposter at gøre.
MVH
Mads B. Søndergaard
BeståHH
http://www.bestaahh.dk
Bilag 1:
Vareforbruget formindsker dækningsbidraget (det er en variabel omkostning, der stiger), hvilket formindsker årets resultat.
Bilag 7:
Dette påvirker ikke årets resultat, eftersom posteringen udelukkende har med balanceposter at gøre.
MVH
Mads B. Søndergaard
BeståHH
http://www.bestaahh.dk
Skriv et svar til: Hurtig hjælp søges...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
