Matematik

Andengradsligning

04. februar 2011 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe med denne, er ret lost.

Andengradsligningen ax^2+(a+2)x-3=0 har netop en løsning. Bestem a.

Jeg ved at jeg først skal udregne diskriminanten men er meget i tvivl om hvad jeg skal sætte ind i d=b^2-4*a*c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2011 af mathon

               ax2 + (a+2)x + (-3) = 0

   b = (a+2)
   c = (-3)
 

  d = (a+2)2 - 4·a·(-3) = a2 + 4a + 4 + 12a = a2 + 16a + 4


Svar #2
04. februar 2011 af bonzoadam (Slettet)

ok det ser jo så simpelt ud :-), men jeg har jo stadig ikke noget tal på d.

Tak så meget!


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2011 af SuneChr

 a  =  ( -16 ± √240 ) / 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2011 af SuneChr

# 3  eller   a  =  - 2( 4 ± √15 )


Svar #5
04. februar 2011 af bonzoadam (Slettet)

Hvordan finder jeg så d når d er = a^2+16a+4, det er den ligning jeg ikke kan løse.:-)


Svar #6
04. februar 2011 af bonzoadam (Slettet)

ok nu har jeg fundet ud af det men hvordan kan jeg tillade mig først at løse ligningen som d = (a+2)2 - 4·a·(-3) = a2 + 4a + 4 + 12a = a2 + 16a + 4

for derefter at bruge resultatet til at finde a, b og c og så regne d ud igen?????????????????????

Det forstår jeg ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2011 af Duffy

#2: Nej, men hvilken værdi skal d have når ligningen kun har én løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. februar 2011 af SuneChr

# 6  Du arbejder i virkeligheden med to forskellige diskriminanter. Prøv at kalde dem henh.vis. d1 og d2.


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Din oprindelige 2.-gradsligning har netop een løsning, hvis dens tilhørende diskriminant d = 0. Ligningen d = 0 fører til en ligning i a, nemlig

a2 + 16a + 4 = 0 , eller (a+8)2 -60 = 0, som jo har rødderne a = -8 ±2√15 , som anført i #4.


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. februar 2011 af Duffy

#6: Sikke en rodebutik. Prøv nu at læse de hjælpende indlæg...


Svar #11
07. februar 2011 af bonzoadam (Slettet)

#10, var ikke klar over at orden var et krav :-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Der var vist tale om orden i det logiske. Det er et krav.


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.