Matematik

HJÆLP !

04. februar 2011 af ostehapsen1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej derude

har et bevis som jeg skal forklare, jeg ved ikke om jeg har gjordt det rigtig

beviset siger:

Lad L være projektionen af N på DB. Da trekant ABC og BNL er ensvinklede, er:

BL/DE=LN/CE=BN/DC=1/2

så 

BL=½ DE og LN=½CE

desuden er EM=½DE, så vi får, at BL=EM. videre får vi BE=BL-LE=EM-LE=LM.

i den retvinklede trekant ABC gælder, at

DE*BE=CE i anden

så vi har at

EM/CE=EM*CE/CE i anden= BL*CE/DE*BE=BL*CE/DE*LM=½DE*CE/DE*LM=CE/"2*LM=2*LN/2*LM= LN/LM

alt i alt har vi så, at

EM/CE=LN/LM

og dette betyder at forholdet mellem kateterne i trekant MEC og trekant MLN er det samme, så trekanterne er ensvinklede <LNM=<CME,

og dermed

<CMN=<LMN+<CME=<ECM+<CME= 90 grader

billedet af trekanterne er vedhæftet

Vedhæftet fil: DSC00073.JPG

Svar #1
04. februar 2011 af ostehapsen1 (Slettet)

jeg har forklaret det på denne måde

Bevis 6
i firkanten ABCD er der en diagonal gennem D og B der deler firkanten i to lige store dele. Alle trekanter er retvinklede og ensvinklede. trekant DCE og BNL er ens vinklede, da vinkel E og vinkel L er 90° (E=L) og <D=<B da de begge er ensvinklede og <C=<N da de begge er 90°. BL:DE=LN:CE=BN:DC , så BL=½DE,
LN=½ CE. I retvinklet trekant ECM er <m+<c= 90°
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Det er meget svært at afgør hvilke vinkler du mener, når du kun skriver toppunktet og der oven i købet er vlere vinkler med samme toppunkt.

En vinkel angives med 3 store bogstaver. BNM, BNL og MNL har alle toppunkt i N. Hvilken af dem mener du?

SKriv lige de øvrige vinkler ind på den rigtige måde, eller kan man ikke se hvad du mener, kun gætte sig til et eller andet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Har du nogle oplysninger om Ns placering på AB?

jeg gider ikke gætte, man kan kun vise noget, hvis man har alle oplysninger


Skriv et svar til: HJÆLP !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.