Matematik

Hjælp!!

05. februar 2011 af AnneBA (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder og bøvler med en matematik aflevering, og er kommet i tvivl om differentialligninger.

Opgaven lyder: Bestem en differentialligning dN/dt * N = 5*t+1

den løsning hvis graf går gennem (1,7).

Håber der er nogen der kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs differentialligningen ved separation af de variable og fastlæg integrationskonstanten ud fra det givne punkt.


Svar #2
05. februar 2011 af AnneBA (Slettet)

Så den hedder: desolve(n'=(5*t+1)/N and N(7)=1,t,N)


Brugbart svar (2)

Svar #3
05. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den løses manuelt således

∫ N dN = ∫ (5t + 1) dt , dvs

(1/2)N(t)2 = (5/2)t2 + t + k' , eller

N(t)2 = 5·t2 + 2t + k

Konstanten k fastlægges af N(1) = 7, dvs

72 = 5·12 + 2·1 + k , eller

k = 42 .


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.