Matematik

problemregning

05. februar 2011 af line112 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

heeij,

jeg forstår ikke denne denne opg.

i opgaven står der følgende:

En stakkels lærer står pludselig og mangler penge til huslejen. han beslutter sig derfor til at sælge hele sin 7.klasse til en hvid slavehandler fra Nørresund. hvad får han ud af det, når

A) klassen består af 12 piger og 11 drenge                                                                                                                                                                                                        B) pige-prisen er 2475,50 kr. pr. stk.                                                                                                                                                                                                 C) drenge.prisen er 398,50 kr. pr. stk.                                                                                                                                                                                       D) to af drengene er helt usælgelig                                                                                                                                                                                           E) han må give køberen 12% rabat på den samlede pris?

på forhånd Tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2011 af Binnar (Slettet)

Du har 12 piger og 11 drenge - 2 af drengene er usælgelige

Derfor er det 11 drenge - 2, så det bliver 9 drenge

så nu har du 12 piger og 9 drenge

12 gange 2475,50 (fordi stk. prisen pr. pige er det) = 29706 kroner for pigerne

9 gange 398,50 (fordi stk. prisen pr. dreng er det) = 3586,50 kroner

3586,50 + 29706 = 33292,50 kroner

Køberen får 12 procent rabat af den samlede pris ovenfor:

33292,50/100 gange med 12 = 3995,1 kroner

33292,50-3995,1 = 29300,40 kroner er den samlede pris :)


Svar #2
05. februar 2011 af line112 (Slettet)

tusind tak.

nået os frem til 3995,1, men vidste ikke at jeg skulle minuse 33292,50-3995,1.

tusind tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2011 af Binnar (Slettet)

velbekomme, vi kan alle have problemer ikke ?? :)


Skriv et svar til: problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.