Matematik
Stamfunktioner
08. maj 2005 af
Julie J (Slettet)
En regneregel er defineret ved f.eks.
Sin(2x+5)
Her er sin() = ydre funktion
2x+5 = indre funktion
Hvis denne skal differentieres gælder:
(sin(2x+5))’ = sin(2x+5)’ * (2x+5)’ = 2cos(2x+5)
Mit spørgsmål går så på når man skal den anden vej, nemlig anvendelse af stamfunktioner, hvordan er regnereglen der?
Eks.:
f(x) = sin(4x)
Hvad er F(x) her?
Sin(2x+5)
Her er sin() = ydre funktion
2x+5 = indre funktion
Hvis denne skal differentieres gælder:
(sin(2x+5))’ = sin(2x+5)’ * (2x+5)’ = 2cos(2x+5)
Mit spørgsmål går så på når man skal den anden vej, nemlig anvendelse af stamfunktioner, hvordan er regnereglen der?
Eks.:
f(x) = sin(4x)
Hvad er F(x) her?
Svar #1
08. maj 2005 af frodo (Slettet)
der må du substituere, t=4x, hvoraf dt=4dx <=> dx=dt/4:
int(sin(t)/4 dt)
int(sin(t)/4 dt)
Svar #2
08. maj 2005 af gorilla (Slettet)
som frodo siger skal du anvende substitutionsmetoden. du sætter
t= 4x
dt/dx= 4
dx=1/4 dt
t= 4x
dt/dx= 4
dx=1/4 dt
Svar #3
09. maj 2005 af Julie J (Slettet)
Vil det sige at:
F(x) = int(sin(t)/4 dt)
= 1/4 * int(sin(t) dt)
= 1/4 * -cos(t)
= -1/4 cos(4x) ??
F(x) = int(sin(t)/4 dt)
= 1/4 * int(sin(t) dt)
= 1/4 * -cos(t)
= -1/4 cos(4x) ??
Skriv et svar til: Stamfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
