Matematik

Fordoblingkonstanter - hjææælp :(

06. februar 2011 af peter98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1 

Vækstraten for funktionen f(x) = b * a× er 17%, og f(0) = 24. 
angiv tallene a og b

Opgave 2 

Bestem fordoblingkonstanten for eksponentialfunktionerne 1,05× - 1,12× - 1,5× - og 2,1×

Opgave 3

Bestem halveringkonstanten for eksponentialfunktionerne 0,95× - 0,88× og 0,5×

I må meget gerne fortælle mig PRÆCIS hvordan man gør, for har slet ikke forstand på det :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2011 af WHiP (Slettet)

1

a= 1+r hvor r er den procentvise ændring

b= begyndelsesværdien til x=0

2

det der står ved de forskellige er ax hvor fordoblingskonstanten er log(2)/log(a)

Eksempel: log(2)/log(1,05)=14,1

Sådan gør du hele vejen igennem

3

Det samme som ved fordoblingskonstanten men i stedet for log(2) er det log(0,5)

eksempel log(0,5)/log(0,95)=13,5

gør det samme hele vejen igennem


Svar #2
06. februar 2011 af peter98 (Slettet)

 Tusind tak :D du har reddet min dag 


Skriv et svar til: Fordoblingkonstanter - hjææælp :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.