Matematik

Asymptoter

06. februar 2011 af Sary (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa folkens

Jeg har en matematik opgave, hvor jeg skal beregne en ligning for asymptoter til en hyperbel.

Jeg har et eksempel jeg skal gå efter, men forstår ikke hvordan man kommer fra et punkt til et andet.

Hyperblens ligning er givet (x-2)2 / 32- (y-1)2 / 22 som kommer fra 4x2-16x-9y2+18y-29 = 0

Asymptoternes ligning y-y0 = + eller - b/a(x-x0)
y-1 = 2/3(x-2) = 2/3x - 1/3
Jeg forstår ikke hvordan de får det til en 1/3
Den negative ser således ud
y - 1 = -2/3(x-2) = 2/3x+2,333
Igen forstår jeg ikke hvordan man kommer frem til 2,33.

Håber der er nogle som kan fortælle mig det. Har opgivet alle de oplysninger jeg har omkring det.
På forhånd tak!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2011 af peter lind

Første du trækker -1 over på højre side. Du har så 1-2*2/3 = -1/3

I den anden får du tilsvarende y = 1 -2*(-2)/3 = 7/3


Svar #2
06. februar 2011 af Sary (Slettet)

Tak for det!
Ved intengning af asymptoterne - skal man så starte i hyperblens centrum?? Eller hvordan skal man bruge den ligning til at indtegne aymptoterne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

y = 2/3 x - 1/3 og

y = -2/3 x + 7/3

Husk asymptoterne hedder y = ± b/a * x

Ikke noget med - yo og alt det der

Nu skal du bare tegne to rette linier, hvor du kender hældningen og skæringspunktet med y-aksen.

Hvis det falder dig svært, så lav et par støttepunkter ;-)


Skriv et svar til: Asymptoter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.