Matematik

Retningvektorer

07. februar 2011 af MrsNette (Slettet)

Hej Alle

Jeg vil gerne have lidt hjælp med nogle lektier omkring retningsvektorer:

Linjerne l og m er givet ved:
l: y = 2x+3
m: y = -2x+1


a) Bestem en retningsvektor for hver af de to linjer.
b) Beregn størrelsen af den spidse vinkel mellem l og m.
 

Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg helt præcis skal gribe det an.. Håber en vil hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af mathon

      l:    y = 2x+3                 retningsvektorer =   t·[1;2]
      m: y = -2x+1                 retningsvektorer =  s·[1;-2]

........

           tan(θspids) = |-2-2| / |1+(-2)·(2)|


Skriv et svar til: Retningvektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.