Matematik

Trigonometri - Udregning af areal

09. februar 2011 af klara1013 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg er blevet stillet opgaven at finde længden på siden af en ikke retvinklet trekant. Vi lærte så i dag i skolen, at i sådan et tilfælde skal man bruge A formlen (altså arealformlen - for når man kender arealet på trekanten og finde længden på en side, skal man åbenbart bruge den). 

Jeg har så prøvet at skrive tallene ind i formlen, men det tal jeg kommer frem til er helt hen i hegnet, og jeg sætter parenteserne de rigtige steder, har fået en til at tjekke om det var rigtigt, samt udregnet en anden opgave hvor jeg kendte svaret, for at finde ud af hvor parenteserne skulle være - så det er ikke dem der er problemet. 

Håber der sidder en, som forstår opgaven (se vedhæftet fil), og som kan forklare mig, hvor jeg er gået galt i byen.

Mvh. Klara. Og mange tak på forhånd! :-) 

Vedhæftet fil: Opgave 4.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2011 af stratiz (Slettet)

 hvad fik du svaret til?


Svar #2
09. februar 2011 af klara1013 (Slettet)

 Jeg får det til 343,78 - men synes bare det virker forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2011 af keg (Slettet)

Du skal bruge formlen: A=0,5*a*b*sinC

eller "arealet er lig med en halv appelsin", sådan lærte jeg formlen i tidernes morgen

den eneste ubekendte er a

 a= 6/0,5*4*0,5


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2011 af anden1237100vejle (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Arealet af trekanten er A = (1/2)·hb·b = 6 , og da b = 4, er hb = 3. Højden hb er katete i en retvinklet trekant, hvor vi kender sin(C) = 1/2 og vi søger hypotenusen a. Det ses, at sin(C) = hb/a = 1/2 , så a = 2hb = 6.


Skriv et svar til: Trigonometri - Udregning af areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.