Tysk

Modalverb. Mü..

09. februar 2011 af Lipase (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har oversat nogle sætninger til tysk som har müssen som mål.

Dansk:

Det er sent, og jeg må gå nu. Du behøver (=må) ikke gå så tidligt. Jo, kl. 7 skal jeg være i lufthavnen. han må være rig. Det må De da vide. I må komme nu, hvis I vil (have noget at) spise. Vi må holde op nu. Ulrich måtte blive hjemme, fordi han havde influenza. Dengang måtte man gifte sig, hvis pigen var blevet gravid. Har man virkelig måttet det.

Tysk:

Es ist spät, und ich muss jetzt gehe. Du musst nicht früh gehe. Doch, siebzig Uhr muss ich am Flughafen werden. Er muss reich werden. Es müssen Sie da wissen. Ihr müsst jetzt komme, wenn ihr essen wisst. Wir müssen jetzt aufhören. Ulrich mussten zu Hause werden, weil er eine Grippe hatte. Damals mussten man heiraten, wenn das Mädchen schwanger werden. Haben man wirklich es gemusst.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2011 af Tyskfødt (Slettet)

Det er sent, og jeg må gå nu. Du behøver (=må) ikke gå så tidligt. Jo, kl. 7 skal jeg være i lufthavnen. han må være rig. Det må De da vide. I må komme nu, hvis I vil (have noget at) spise. Vi må holde op nu. Ulrich måtte blive hjemme, fordi han havde influenza. Dengang måtte man gifte sig, hvis pigen var blevet gravid. Har man virkelig måttet det.

Tysk:  Øvelsen går ud på   müssen + infinitiv.

Es ist spät und ich muss jetzt gehen. Du musst nicht  so früh gehen. Doch, siebzig= 70 Uhr? um sieben Uhr   muss ich am Flughafen werden. sein. Er muss reich werden.sein.  Es Das  müssen Sie da wissen! Ihr müsst jetzt kommen, wenn ihr essen wisst. wollt. (eller wenn ihr etwas zu essen haben wollt.)Wir müssen jetzt aufhören. Ulrich musste zu Hause werden, bleiben ,weil er eine Grippe hatte. Damals musste man heiraten, wenn das Mädchen schwanger werden. geworden war. Haben  Hat man es wirklich es gemusst?. 


Skriv et svar til: Modalverb. Mü..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.