Matematik

Hjælp!

10. februar 2011 af x00 (Slettet)

 Hej jeg sidder med en mat aflevering hvor jeg ved ikke lige hvordan jeg skal gribe nogle af opgaverne  an.. 

Opave 1: 

En funktion f er bestemt ved (x)=-6x^2+6x.
Bestem integralet ∫^1 _0f(x)dx, og giv en geometrisk fortolkning af resultatet.

Jeg får integralet til at være 1, kan det passe?
Hvordan gives der en geometrisk fortolkning? det er ikke noget jeg har prøvet før :/

opgave 2: 

Vedhæftet... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Grafen for funktionen f(x) = -6x2 +6x = -6x(x-1) er en parabel, der vender grenene nedad, og den skærer x-aksen i x=0 og x=1. Integralet kan derfor fortolkes som arealet mellem rødderne under parabelen, begrænset af x-aksen. Du har beregnet integralet korrekt.

2. Intet er vedhæftet.


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.