Matematik

Grænseværdi og asymptote

13. februar 2011 af bulldoz (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle sammen :)

Er der nogen her der kan give mig en vejledning til hvordan man løse sådan en opgave.

Jeg skal bestemme grænseværdi og asymptote for følgende funktion

f(x) = 3 - (5/( x^2+1 ))

Jeg ved ikke hvordan man begynder...håber der er nogen her der kan hjælpe mig ;)

på forhånd tak


Brugbart svar (3)

Svar #1
13. februar 2011 af mathon

      limes f(x) = 3 = 0x + 3
      x → ±∝

      den vandrette asymtote har
      ligningen
                                   y = 3


Svar #2
13. februar 2011 af bulldoz (Slettet)

 jeg forstår virkelige ikke hvorfor der skal stå 0x + 3

er det fordi 5/(x^2 + 1) ikke har noget betydning, da den bliver mindre og mindre?


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. februar 2011 af mathon

nemlig


Svar #4
13. februar 2011 af bulldoz (Slettet)

 og x skal gå mod 0 


Svar #5
13. februar 2011 af bulldoz (Slettet)

 ok :D


Svar #6
13. februar 2011 af bulldoz (Slettet)

så den har ingen lodrette og skrå asymptoter?


Brugbart svar (2)

Svar #7
13. februar 2011 af mathon

#4
     er noget vrøvl    ;-)


Svar #8
13. februar 2011 af bulldoz (Slettet)

 uppsss...mente x skal gå mod uendelige ;D


Skriv et svar til: Grænseværdi og asymptote

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.