Matematik

differentation

09. maj 2005 af Ida1234 (Slettet)
Jeg skal differentiere f(x)=x^3-(3/2)x^2-6x+a

Jeg kan godt finde ud af det første men hvad er a differenteret.. Er det 0 eller er det bare a?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2005 af Katty (Slettet)

Det er 0 (konstant)

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2005 af erdos (Slettet)

Når du differentierer finder du hældningskoefficienten i et givent punkt. Da en grafen for konstant, a, blot er en "vandret" streg har den jo hældningskoefficienten 0.

Ergo er svaret 0, som #1 siger det.

Håber, du forstår...

Kasper

Svar #3
09. maj 2005 af Ida1234 (Slettet)

Når ja selvølgelig.. Tak.. Så lige en til ting..

Nu har jeg fundet funktionen monotoniforhold:

f er voksende i ]-uendelig;-1[ og ]2;uendelig[

f er aftagende i ]-1;2[

Nu skal jeg bestemme de lokale ekstremumværdier udtrykt ved a og jeg er lidt lost..

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Næsten korrekt. Således;

f er voksende i ]-uendelig;-1] og [2;uendelig[

f er aftagende i [-1;2]

- endepunkterne skal medregnes.

Vi ser, at f har lokalt maksimum i x = -1 og lokalt minimum i x = 2. De lokale ekstremumsværdier er så

f(-1) hhv. f(2)

Beregn derfor f(-1) og f(2) udtrykt ved a.

//Singularity

Svar #5
09. maj 2005 af Ida1234 (Slettet)

Mange tak.. kan det så passe at det bliver f(-1) = 3,5+a og f(2)=-10+a?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Ja, det er korrekt.

//Singularity

Skriv et svar til: differentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.