Generelt

Laborant

13. februar 2011 af firebreaking (Slettet)

Hej alle.

Jeg har læst på uddannelsesguiden hvilke industrier en laborant kan arbejde inden for. Jeg vil gerne arbejde inden for forskning, hvor jeg bl.a. undersøger f.eks kræftceller. Kan man det som laborant?

Er der nogen der kan skrive eksempler på hvad en laborant kan arbejde som?

Tusind tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. februar 2011 af Augustgirl (Slettet)

Laboranter analyserer og kontrollerer de mange forskellige råmaterialer og produkter, vi omgiver os med i vores hverdag. Det er i hvert fald det der står inde på ug.

Men hvis du vil arbejde med kræftcellecancer ville jeg nok foreslå at kigge på biokemi?


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. februar 2011 af ramme2 (Slettet)

De laboranter der undersøger kræftceller er hospitalslaboranter, i modsætning til industrilaboranter der fortrinsvis foretager kvalitetskontrol af færdigvarer og råvarer.  


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. februar 2011 af exutu (Slettet)

Hvis du gerne vil forske vil jeg foreslå en længere videregående uddannelse. Hvis du gerne vil arbejde med kræftceller ville et fag som molekylær medicin, eller molekylær biologi være en idé. Ellers medicinal Kemi, eller bare ren biologi med de rette tilvalgsfag. Bioteknologi (ingeniør) kunne bestemt også være en mulighed men selvfølgelig er det en ingeniør uddannelse med alt hvad det indebærer.


Brugbart svar (2)

Svar #4
21. februar 2011 af PilF (Slettet)

En laborant kan sagten arbejde med forskning. De sørger for den daglige gang i laboratoriet. De hjælper de ansatte forskere med at udføre selve forsøget dvs. de laver metoderne i laboratoriet. De adskiller sig fra de øvrige forskere i at de ofte IKKE laver databehandlingen, skriver artiklerne og "finder på nye forskningsideer". Derudover sørger de ofte også for bestilling af nye materialer, laver standard-opløsninger og andre ting for at få laboratoriet til at fungere i det daglige.

uddannelsen som laborant er ca. 2år.

Du kan også tage uddannelsen som bioanalytiker. den er vidst omkring 3 år. De laver meget det samme som laboranter, men kan også arbejde på laboratorier der har med patienter at gøre og f.eks tage blodprøver.

Hvis du vil være forsker og være en af dem der "styrer" forskningen, dem der får iddéerne, skriver artiklerne osv... skal du læse en lang videregående uddannelse (5år). De kunne være som skrevet ovenfor, medicin, molekyler biomedicin, biologi, biokemi, bioteknologi, pharmaceut osv.

Du skal beslutte dig om du vil læse en kort eller lang videregående uddannelse. Og om det er vigtigt for dig at være forsker eller om det er fint at være med til forskningen.

  


Skriv et svar til: Laborant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.