Matematik

Hjælp til trekantsopgave

14. februar 2011 af Problem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle :)

Jeg sidder med to opgaver fra opgavesættet fra studentereksamen juni 2010.
Jeg kan simpelthen ikke finde ud af opgave 9 og opgave 13!

Jeg håber at der er nogle søde mennesker, som lige vil hjælpe mig, så jeg kan få det lavet!
Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: 100601_mat_B_stx.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2011 af NejTilSvampe

 opgave 9

a) brug  sin(v) = modstående katete / hypotenuse

b) Arealet findes ved  T = ½*g*h
    så løs ligningen  25 = ½*5*|AC|  mht. |AC|

c) Summen af de tre sider.

Opgave 13

a) overfladearealet er summen af arealet af alle siderne, minus hullet i låget.

b) rumfanget må være hx^2 = 10 , isolér h <=> h(x) = 10/x^2
    Substituer h(x) i dit udtryk for overfladearealet, og find minimum af O(x), enten på din grafregner eller brug optimisering.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 9. c) For at finde omkredsen, skal man beregne længden af siden BC. Denne findes af en cosinusrelation, hvor man nu kender |AB|, |AC| og vinkel A.


Svar #3
27. februar 2011 af Problem (Slettet)

kan du evt uddybe opgave 13? jeg kan simpelthen ikke finde ud af den :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2012 af majaesteensgaard (Slettet)

Jeg sidder her, og kan ikke løse opgave 9.b. Nogle der kan hjælpe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2012 af NejTilSvampe

#4 - Hvad er problemet? Har du læst #1?


Skriv et svar til: Hjælp til trekantsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.