Matematik

differention

14. februar 2011 af 11111111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa derude..

Kunne blive super rart, hvis der var en som kunne hjælpe mig med at finde f'(x) af f(x)= (x+1/x-1)^2

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det ville også være superrart, hvis du ville sætte parenteser. Mener du

f(x) = [(x+1)/(x-1)]2 ,

eller, (som du skrev)

f(x) = (x + (1/x) -1)2  ?

Benyt reglerne for differentiation af et produkt og en kvotient.


Svar #2
14. februar 2011 af 11111111 (Slettet)

det var f(x) = [(x+1)/(x-1)]2

Beklager


Brugbart svar (2)

Svar #3
15. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så benyt, at (f(x)2)' = 2·f(x)·f'(x) , og at [g(x) / h(x)]' = [g'(x)·h(x) - g(x)·h'(x)] / g(x)2


Svar #4
15. februar 2011 af 11111111 (Slettet)

#3 Andersen 11:

Skal jeg benytte begge dele eller en af dem? jeg er ikke helt med.


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. februar 2011 af mathon

                   f(x) = [(x+1)/(x-1)]2              x ≠ 1

                   f '(x) = 2·[(x+1)/(x-1)] • ([(x+1)/(x-1)]) ' = 2·[(x+1)/(x-1)] • (1·(x-1) - (x+1)·1)/(x-1)2 =
                                              
                             2·[(x+1)/(x-1)3] • (x-1-x-1) =  2·[(x+1)/(x-1)3] · (-2) =

                             -4·(x+1)/(x-1)3     

                     
 


Skriv et svar til: differention

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.