Matematik

faktoriser polynomiet

16. februar 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

f(x)=x^2-x-2

r1=2

r2=-1

y=a*(x-r1)*(x-r2)   men hvad er a?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2011 af peter lind

a er koefficienten til x2 altså 1.


Svar #2
16. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

betyder koefficienten til x^2 det tal som står foran x^2? ;;)


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2011 af mathon

Ja

.

     f(x) = 1·x2 + (-1)x + (-2) = 1·(x+1)·(x-2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2011 af MLund92 (Slettet)

Et andengradspoly er givet på formen: f(x) = ax^2 + bx + c, hvor abc er tal. Derfor er a = 1 i dit tilfælde


Skriv et svar til: faktoriser polynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.