Matematik

Multiple parameter least square fit

18. februar 2011 af Jmjohansen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal have fittet en ligning på formen

y = B + Cx + Dz

til et kendt datasæt (fittes: B, C, D) ved brug af least square tilgang.

Nogen ideer til hvordan det skal angribes? Matlab inspiration foretrækkes. Er ikke sikker på om der skal kodes en error funktion selv der senere kan minimeres, eller om der findes en indbygget matlab funktion? umiddelbart kan jeg ikke få lsqlin til at klare det.


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opstil selv ligningerne ved at minimere summen

S = ∑i (yi - (B + Cxi + Dzi))2

Betingelsesligningerne er

∂S/∂B = 0     ,  ∂S/∂C = 0     ,    ∂S/∂D = 0   ,

der fører til tre lineære ligninger i B, C, og D.


Skriv et svar til: Multiple parameter least square fit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.