Matematik

produktreglen

20. februar 2011 af provinsbaronen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal bevise differentialkvotienten for √x ved hjælp af produktreglen.

Der er et skridt jeg ikke forstår:

f(x)*f'(x)+f(x)*f'(x)=1 ⇔ 2f(x)+2f'(x)=1 ⇔ 1/2f(x)= 2f'(x) hvordan forsvinder 2 tallet på højre side ? :s


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter, at

f(x)2 = x , hvor f(x) = √x

Så fås

2f(x)·f'(x) = 1 , hvoraf

f'(x) = 1/(2f(x))


Svar #2
20. februar 2011 af provinsbaronen (Slettet)

tusind tak jeg forstår :)


Skriv et svar til: produktreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.