Matematik

Nulreglen

20. februar 2011 af Kenter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa,

jeg sidder her med et stykke som jeg fatter hat og briller af, hvordan det skal løses.

2x3+7x2-4x=0

Opgaven skal løses vha. nulreglen og uden lommeregner, men jeg er helt "lost", så hints og hjælp til opgaveløsning modtages med stor jubel!

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2011 af mathon

     2x3+7x2-4x = 0

     2x(x2 + (7/2)x - 2) = 2x·(x+4)·(x-(1/2)) = 0


Svar #2
20. februar 2011 af Kenter (Slettet)

Mange tak for din respons - skal diskriminanen så findes, i den 2. gradsligning der står i parantesen, eller...? I så fald er d=17, men det kan vel ikke være meningen at jeg skal være i stand til at finde kvardratroden af 17, uden lommeregner!?!?

...eller hvordan kommer jeg videre, efter at x er sat uden for parantes?

Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. februar 2011 af mathon

i

        x·(2x2 + 7x - 4)

  er diskriminanten for   2x2 + 7x + (-4)

                                     d = 72 - 4·2·(-4) = 49 + 32 = 81 = 92

  og kvadratroden af et kvadrattal
  burde ikke være noget problem


Svar #4
20. februar 2011 af Kenter (Slettet)

Jeg har siddet og fået grå hår over det her, og det hele skyldes den lille, men tåbelige fejl, at jeg har trækket 32 fra 49, og ikke lagt dem sammen - Tusind tak for hjælpen.

Og nej, kvardratroden af 81 burde ikke være noget problem, men når jeg kan få 49+32 til at blive 17, så ved man aldrig :-D

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2011 af mathon

   Farv håret Tommy Kenter
   og spring op på hesten igen !        ;-)


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.