Matematik
Vektorproblem - Opg 4.071
10. maj 2005 af
Jonas_h (Slettet)
Jeg har en opgave som volder mig lidt problemer.
Det er opg 4.071 i eksamensopgaver i mat 2 (1-årigt A).
Til dem som ikk har bogen: Der er givet vektorne:
OA=(2t, -3t), OB=(1+5t, 1+2t), OC=(1+3t, 1+4t).
Man bliver nu spurgt om den værdi for t, så punkterne A,B,C ligger på en ret linje.
Nogle som har en metode til dette?
På forhånd tak :)
Det er opg 4.071 i eksamensopgaver i mat 2 (1-årigt A).
Til dem som ikk har bogen: Der er givet vektorne:
OA=(2t, -3t), OB=(1+5t, 1+2t), OC=(1+3t, 1+4t).
Man bliver nu spurgt om den værdi for t, så punkterne A,B,C ligger på en ret linje.
Nogle som har en metode til dette?
På forhånd tak :)
Svar #1
10. maj 2005 af thomas88 (Slettet)
Et gæt kunne være:
2t=-t3
5t=0
t=0
1+5t=1+2t
3t=0
t=0
1+3t=1+4t
0=t
Hvis man så sætter t=0
får man punkterne OA=(0,0) OB=(1,1)
OC=(1,1)
Punkterne ligger på en ret linie :-O
Thomas
2t=-t3
5t=0
t=0
1+5t=1+2t
3t=0
t=0
1+3t=1+4t
0=t
Hvis man så sætter t=0
får man punkterne OA=(0,0) OB=(1,1)
OC=(1,1)
Punkterne ligger på en ret linie :-O
Thomas
Svar #4
10. maj 2005 af Jonas_h (Slettet)
Men hov, overså lige Frodos svar..
Det må da være en korrekt metode
Det må da være en korrekt metode
Skriv et svar til: Vektorproblem - Opg 4.071
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
