Matematik

Optimering

22. februar 2011 af ACBorup (Slettet)

 En kasse har kvadratisk bund med sidelængden x, og højden af kassen er h. Kassen har et cirkulært hul i låget med en diameter på 0,8x.
a) Bestem kassens overfladeareal udtrykt ved x og h.

Skal hullet i låget mon medregnes når man skal udregne overfladearealet? 

For ellers er det vel bare (A)Areal = x^2*2 + x*h*4 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2011 af mathon

              overfladeareal :
                                            4hx + 2x2 - (π/4)·(0,8x)2 = 4hx + 2x2 - 0,16π·x2 = (2 - 0,16π)x2 + 4hx

..........

      ...det er "hul i låget" at medtage det...      ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Hullet i låget skal ikke regnes med i overfladearealet, så du skal trække π*(0,8x)2 fra det udtryk du har skrevet.

Hvis du skal lave optimering mangler her oplysninger for at komme videre


Svar #3
22. februar 2011 af ACBorup (Slettet)

 hvorfor er det ikke bare

4hx + 2x^2 - (0,4x^2) ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. februar 2011 af mathon

 eller                        

                             Acirkel = π·r2  = π·(0,4·x)2 =  π·0,42·x2 = 0,16π·x2


Svar #5
22. februar 2011 af ACBorup (Slettet)

 hvorfor skal Phi deles med 4?


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. februar 2011 af mathon

for konstant volumen
                                            V = h·x2      x>0
haves
                                            hx = (V/x)

                                           4hx = (4V/x)
som ved indsættelse
i
                                           Ov = (2 - 0,16π)x2 + 4hx
giver
                                           Ov(x) = (2 - 0,16π)x2 + (4V/x)
som har ekstremum
for
                                           Ov '(x) = 2(2 - 0,16π)·x - (4V/x2) = 0
hvoraf

                                            (2 - 0,16π)·x - (2V/x2) = 0

                                            x = ((2V) / (2-0,16π))1/3


Brugbart svar (2)

Svar #7
22. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

# 0

Hullet hører ikke med til overfladearealet - det skal fx. ikke males

# 3

Hullet er cirkelrundt, så det er ikke 0,4x2 men π*r2 = π*(0,4x)2

# 5

Det hedder pi - Phi er et helt andet tegn

Det skal ikke deles med fire - det er lidt kluntet skrevet, men det, der menes, er diameteren2 divideret med 4 (=(d/2)2 = r^2)


Svar #8
26. februar 2011 af ACBorup (Slettet)

 Dvs. overfladearealet er O = 2x^2+4hx - (pi*0,4x^2) ?


Svar #9
26. februar 2011 af ACBorup (Slettet)

 Derefter skal jeg udtrykke h ved x. 

Kan det passe det giver h = (pi*0,4x^2-2x^2) /4x ?


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.