Matematik

0-regel

23. februar 2011 af Sanv (Slettet) - Niveau: C-niveau

Funktionen f er bestemt ved x^2-6x-15. Hvad er koordinatsættet til grafens skæringspunkter med førsteaksen?

Hvordan anvendes 0-reglen til udregning af denne opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den kan anvendes, når du har faktoriseret polynomiet.

Man skal løse ligningen f(x) = 0 .


Svar #2
23. februar 2011 af Sanv (Slettet)

Hvordan faktorisere jeg den?

x(x-6)-15?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ved at finde rødderne r1 og r2 i polynomiet; f(x) = a·(x -r1)(x -r2) , hvor i dette tilfælde a = 1 .


Svar #4
23. februar 2011 af Sanv (Slettet)

 er r1=6 og r2=15? forstår det virkelig ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. Beregn først diskriminanten d og dernæst rødderne. Benyt formlen for løsning af en 2.-gradsligning.


Svar #6
23. februar 2011 af Sanv (Slettet)

 x=1,95 V x=-2,95 , hvordan finder jeg rødderne og hvad er formlen for løsning af en 2.-gradslingning?


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Repeter afsnittet om 2.-gradsligninger, hvis det er forsvundet fra hukommelsen. De to løsninger er ikke korrekt.

ax2 + bx + c = 0 , d = b2 -4ac . Hvis d ≥ 0, er x = (-b±√)/(2a)


Skriv et svar til: 0-regel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.