Matematik

consiusrelationerne og sinusrelationerne

25. februar 2011 af pige24 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg kan ikke rigtig kende forskel på de to.

Er der nogle der kan forklare hvornår jeg skal brug consiusrelationerne og sinus-

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2011 af SuneChr

cos relationen bruges typisk, hvor man kender en vinkel og de to sider, der danner vinklen.

sin relationen er mere "all round", og meget anvendelig, til såvel sider som vinkler.


Svar #2
25. februar 2011 af pige24 (Slettet)

Hvad med sin relationerne?


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. februar 2011 af lone1999 (Slettet)

Man kan som generel tommelfingerregel sige, at cosinusrelationerne bruges, når du kender flere sider end vinkler, og sinusrelationerne bruges, når du kender flere vinkler end sider


Brugbart svar (2)

Svar #4
25. februar 2011 af SuneChr

Du skal altid kende mindst 3 stykker dvs. vinkler+sider i en trekant for at kunne beregne resten. Når trekanten tegnes som ABC og a, b, c,   kan du altid finde enten en cos eller sin relation, som passer i det aktuelle tilfælde. I din matematikbog vil jeg tro, at "de fem trekantstilfælde" er nævnt.


Svar #5
25. februar 2011 af pige24 (Slettet)

Tak begge to.Det var virkelig en hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2011 af lone1999 (Slettet)

Her er i hvert fald sinusrelationerne, gider ikke at skrive cosinusrelationerne, så det må du få en anden til.

 Sinusrelationerne: 

 - Vinkler:

Sin A/ a = Sin B/ b

Sin A/ a = Sin C/ c

Sin B/ b = Sin C/ c

- Sider:

Det samme bare med de små bogstaver øverst i stedet.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2011 af lone1999 (Slettet)

Men kan godt lige uddybe, hvornår relationer konkret bruges:

Cosinusrelationerne bruges, når du kender tre sider og ingen vinkler, når du kender to sider og en mellemliggende vinkel, og når du kender to sider og en ikke-mellemliggende vinkel.


Sinusrelationerne bruges når du kender to vinkler og en ikke-mellemliggende side, og når du kender to vinkler og den mellemliggende side


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Du skulle overveje at finde disse ting i din mat.-bog (og læse dem):

SINUS-RELATIONER

COSINUS-RELATIONER

DE FEM TREKANTSTILFÆLDE

Trekantstilfældene er en fin opskrift på, hvornår du skal brug hvilke relationer ;-)

Og du får helt sikkert brug for dem til eksamen - !


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. februar 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:5_trekantstilfælde.doc

Skriv et svar til: consiusrelationerne og sinusrelationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.