Matematik

Pythagoræisk Triple

26. februar 2011 af S44R4H (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg skal have hjælp til at besvare følgende og gerne med noget beskrivelse:

Hvis p og q er naturlige tal og p>q, så gælder at (a,b,C) er et pythagoræisk triple, hvor a, b og c er givet ved nedenstående:

a=p*q

b=(p^2-q^2)/2

c=(p^2+q^2)/2

finde to sæt pythagoræiske tripler udregnet ved hjælp af overstående udtryk og vis at de opfylder Pythagoras sætning


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2011 af mathon

eks.:

     p = 2
     q = 1
 

                    a = 2·p·q = 2·2·1      = 4

                    b = p2- q2 = 22 - 12    = 3

                    c = p2 + q2 = 22 + 12  = 5

           

    


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2011 af SuneChr

# 0 :  Ved kvadrering af højresiderne ses, at     a2 + b2 = c2.

Vælg f.eks. p = 3  og  q  =  1

&                  p = 7  og  q  =  5

sæt ind og find a, b og c,  og eftervis, at  a2 + b2 = c2


Svar #3
26. februar 2011 af S44R4H (Slettet)

 okay mange tak :-)


Skriv et svar til: Pythagoræisk Triple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.