Matematik

Monotoniforhold og ekstrema

27. februar 2011 af NannaNørgaard (Slettet)

x^3+6x^2+9x-2

x(x^2+6x+9)=0

Jeg har funktionen, og skal regne diskriminanten og nulpunkterne..

Men jeg får diskriminanten til 0, og nulpunktet til -6, men jeg kan se på grafen, at den skal skære i 0,20 ca. Hvordan gør jeg? Jeg kan ikke finde min fejl..


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af mathon

                         f(x) = x3+6x2+9x-2   har kun nulpunktet    0,20


Svar #2
27. februar 2011 af NannaNørgaard (Slettet)

jamen hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2011 af mathon

brug CAS

                              Define f(x) = x^3+6x^2+9x-2

                              solve(f(x) = 0,x)


Svar #4
27. februar 2011 af NannaNørgaard (Slettet)

kender ikke CAS


Svar #5
27. februar 2011 af NannaNørgaard (Slettet)

kan du ikke forklare mig hvad den går ud på, og give eksempel?


Svar #6
27. februar 2011 af NannaNørgaard (Slettet)

er det slet ingen der kan hjælpe?


Skriv et svar til: Monotoniforhold og ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.