Matematik

Andengradsligning

27. februar 2011 af Perlefrommp (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Der er givet en ligningen :

          ax^2 + 4x + 2 = 0

a) bestem diskrimanten for denne andengradsligning.

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre det når jeg ikke kender a - skal jeg isolere a?

Har gjort sådan her indtil videre: 

a = -4x -2/x^2 => a = -4 -2/x

Er det rigtigt? og i så fald, hvordan kommer jeg videre ? 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af MLund92 (Slettet)

Står der a foran x^2? Eller er det noget, du selv har skrevet? Hvis der ikke står noget foran x^2, er a=0


Svar #2
27. februar 2011 af Perlefrommp (Slettet)

 Der står a foran x^2 i ligningen. 

Det nederste har jeg selv skrevet, men ved ikke om det er rigtigt og hvordan jeg kommer videre hvis det er rigtigt :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2011 af Walras

Du skal finde diskriminanten for ethvert a vel.

ax^2+4x+2=0

d=4^2-4*a*2=16-8a=8(2-a),

hvormed du er færdig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2011 af NejTilSvampe

 d = b^2 -4ac

d = 16 - 8a

Men jeg har på fornemmelsen at du har udeladt en oplysning. Måske skal man bestemme a når diskriminanten er 0 eller sådan noget. Tag og skriv HELE opgaven op.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2011 af NejTilSvampe

 #1 - hvis der ikke står noget foran x^2  er  a = 1


Svar #6
27. februar 2011 af Perlefrommp (Slettet)

 Der er givet ligningen 

         ax^2 + 4x + 2 = 0 hvor a ikke er 0

a) bestem diskriminanten for denne andengradsligning.

Bestem tallet a, så andengradsligningen har netop én løsning.

Det er hele opgaven.

Jeg forstår det som om det er to forskellige spørgsmål, er det forkert ? 

Mig og matematik er desværre ikke de bedste venner :(


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2011 af NejTilSvampe

 det er to forskellige spørgsmål. 

diskriminanten er som sagt d = 16 - 8a.

for at bestemme a når der er netop én løsning sætter du d = 0

du får ligningen  16 - 8a = 0  => a = ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

2.-gradsligningen har netop een løsning, når d = 0. Bestem så a, så d = 0.


Svar #9
27. februar 2011 af Perlefrommp (Slettet)

 Tak for hjælpen! 

En sidste ting.. 

Skal jeg i den sidste opgave bare skrive: 16 - 8a = 0 => a = ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. februar 2011 af NejTilSvampe

 #9 - nej du skal jo indsætte et tal i stedet for "?". Kæft jeg er en tålmodig person..


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du skal løse den lille ligning 16 -8a = 0 og indsætte den fundne værdi for a.


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. februar 2011 af Walras

#10 Jeg tror ellers, at #0's lærer ville more sig over den besvarelse. Den er da vittig..

#9 Du skal jo løse ligningen og finde a.


Svar #13
27. februar 2011 af Perlefrommp (Slettet)

 Godt jeg kan more jer ;) Som sagt er matematik og jeg ikke gode venner og jeg har siddet og lavet matematik i mange timer nu, så duer sku nok ikke til så meget.. 

Men tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. februar 2011 af AMelev

Et godt råd:

Gå i gang i bedre tid, så du ikke skal sidde og lave matematik - eller for den sags skyld et andet fag - mange timer i træk.
Så har du tid til at fordøje de tips, du får, og kan se på problemet med friske øjne  og så lave tingene selv. 
Måske ender det ovenikøbet med, at du og matematik bliver bedstevenner - det er set før.

Det er altid en god ide, at lade ens udgydelser hvile en dags tid eller mere, og så tage det op igen til kritisk revision.


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.