Matematik

mat 2010 dec

27. februar 2011 af Gitse (Slettet)

Hej, jeg sidder og laver mat stx 2010 december og der er bare de to opgaver som jeg ikke kan finde ud af: opgave 11 og opgave 14.

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/101213_stx_MAT_A.ashx

Jeg håber virkelig at I kan hjælpe mig!!

på forhånd tak! :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 11.

a) Lav lineær regression på tabellens data.

b) Benyt en eksponentialfunktion til forskriften for g(x)

c) Løs ligningen f(x) = g(x)

Opg 14.

a) Løs differentialligningen

b) Løs ligningerne L(t) = 40 og L(t) = 60 .


Svar #2
27. februar 2011 af Gitse (Slettet)

 Opgave 11: 

Jeg har lavet a. Men jeg forstår bare ikke b'eren?

Opg. 14:

hvad med k, skal den også være med. Altså jeg bruger desolve(l'=k*(100-L) and 

her går jeg i stå??


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opg 11, b) Tænk på renteformlen, eller eksponentiel vækst

Opg 14. Ja, k hører med til problemet

d(L-100)/dt = -k(L-100) ,

∫ 1/(L-100) d(L-100) = -k ∫ dt

ln(L-100) = -kt + c

L-100 = C·e-kt

L = 100 + C·e-kt

Benyt L(0) = 1,4 og L(1) = 11 til bestemmelse af C og k


Svar #4
27. februar 2011 af Gitse (Slettet)

 opg. 11:

bliver den sådan: g(x)=2244*1.06^(x)??


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja .


Brugbart svar (2)

Svar #6
27. februar 2011 af AMelev

11 b) Du har fået oplyst startværdien b og vækstraten r. Ud fra det kan du opstille forskriften g(x), når du udnytter sammenhængen mellem vækstraten r og fremskrivningsfaktoren a.

14) Det ser ud til, at du benytter TII eller TINspire. Der kan du ikke bare indsætte begge betingelser og så få løsningen.
Du skal efter and indsætte den ene betingelse fx ... and L(0) = 0.4, så får du en løsning, hvor k indgår.
Derefter definerer du så denne løsningsfunktion (f(x) := 100 - 99.6*(#e)^(-k*x)) og indsætter den anden betingelse og løser mht. k.

Dermed har du så ved indsættelse løsningsfunktionen


Svar #7
27. februar 2011 af Gitse (Slettet)

TAAAAAAAAk!!! :D men jeg får to svar i c'eren. Det ene er negativt og det andet er positivt? jeg tager selvfølgelig det positive ikk?

Ang. 14'eren. er der ikke en anden måde at lave den på? JEg forstår ikke rigtigt udregningerne?

på forhånd tak! :D


Svar #8
27. februar 2011 af Gitse (Slettet)

Jeg får to værdier for K=-0.474396 el. k=0.474396.

er det rigtigt?


Svar #9
27. februar 2011 af Gitse (Slettet)

 Undskyld det var min fejl! Jeg har fået den rigtige k-værdi. DEt blev: 0.112526. HVad skal jeg så gøre? indsætte den i lignigen?


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. februar 2011 af AMelev

Jep.


Svar #11
27. februar 2011 af Gitse (Slettet)

 Tak skal I have :)


Skriv et svar til: mat 2010 dec

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.