Matematik

samtaler

27. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej!!

en opgave lyder sådan: Allan ringer seks gange på en dag. Bodil ringer kun to gange den samme dag. Tabellen viser længden af deres samtaler ----> Allan: 0.38 - 1:45 - 2:09 - 0:22 - 2:02 - 1:46  Bodil: 5:48 - 2:54

Jeg skal du udregne hvor lang tid Allan og Bodil ringer. Jeg tænkte på at finde ud af hvor lang tid tallene i tabellen giver og gange dem med seks for Allan og på samme måde vil jeg gøre for Bodil men problemet er hvordan? For jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal bruge disse tal i tabellen til? hvad skal jeg gøre?


Svar #1
27. februar 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Det er ligesom at udregne hvor lang tid der går fra 9.48 - 10.08 man kan jo ikke bare trække dem fra hinanden men med lidt hovedregning kan man nemt komme frem til resultat men er der ikke en nem måde at gøre det på hvis man har flere tal med? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man skal lægge samtaletiderne sammen. Her skal man benytte, at der er 60 sek i 1 min. Man lægger minutterne sammen for sig og sekunderne sammen for sig og omregner så sekunderne til et antal minutter og sekunder der lægges til den hele minutsum.

Allan: 6 min 162 sek = 6min + 2min 42sek = 8min 42 sek = 8:42

Bodil: 7 min 102 sek = 7 min + 1 min 42sek = 8min 42sek = 8:42

Det er jo noget, som man lærte i de små klasser i grundskolen.


Skriv et svar til: samtaler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.