Matematik

Cosinus og Sinus

01. marts 2011 af RealMadrid10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn i hvert af disse tilfælde de tre ukendte størrelser?

a=123, b=456 og B=90


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2011 af SebbeMand (Slettet)

 rimeligt få oplysninger, er det alt der står i opgaven? er der en trekant med, hvis er den retvinklet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2011 af lone1999 (Slettet)

Ja du bruger selvfølgelig ikke nogen relationer, når den er retvinklet, så du finder c med pythagoras og derefter kan du bruge formlerne:

sin^-1 (hin/hyp)

cos^-1 (hos/hyp)

tan^-1 (hin/hos)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2011 af SebbeMand (Slettet)

og husk at pythagoras kan kun bruges hvis trekanten er retviklet


Brugbart svar (2)

Svar #4
01. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Trekanten er jo retvinklet, da B = 90º , og b er så hypotenusen, så c kan findes af Pythagoras, og de to vinkler A og C af definitionerne for sin eller cos i en retvinklet trekant.


Svar #5
01. marts 2011 af RealMadrid10 (Slettet)

Hmm, hvad er Hin?.  Men Tak for svarene


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2011 af lone1999 (Slettet)

 Hinliggende katete = modsatte katete


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. marts 2011 af mathon

som normalt kaldes
                                        modstående katete


Skriv et svar til: Cosinus og Sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.