Matematik
Log(x)
11. maj 2005 af
dellew (Slettet)
f(x) = log(x)
Kunne godt tænke mig at vide hvordan f'(x) kommer til at se ud..
nogle der kan hjælpe
Kunne godt tænke mig at vide hvordan f'(x) kommer til at se ud..
nogle der kan hjælpe
Svar #1
11. maj 2005 af Mansus (Slettet)
Den afledet af log(x) er den samme for ln(x)
Altså er f´(x)= 1/x
Altså er f´(x)= 1/x
Svar #3
11. maj 2005 af frodo (Slettet)
#1, 2: aldeles ikke!
log x kan betragtes som 1/ln10 * lnx
hvoraf dlogx/dx= 1/(x*ln10)
log x kan betragtes som 1/ln10 * lnx
hvoraf dlogx/dx= 1/(x*ln10)
Svar #5
11. maj 2005 af Epsilon (Slettet)
Helt generelt kan man betragte logaritmen til basen b (b>0);
log_b(x) = ln(x)/ln(b), x E R+
som således er en skalering af den naturlige logaritme (ln(x), eller log_e(x), om man vil); skalafaktoren er 1/ln(b).
Dermed haves;
d[log_b(x)]/dx = 1/(x*ln(b)), x E R+
//Singularity
log_b(x) = ln(x)/ln(b), x E R+
som således er en skalering af den naturlige logaritme (ln(x), eller log_e(x), om man vil); skalafaktoren er 1/ln(b).
Dermed haves;
d[log_b(x)]/dx = 1/(x*ln(b)), x E R+
//Singularity
Skriv et svar til: Log(x)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
