Matematik

HASTER - ekspontiel

04. marts 2011 af kalokdk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses, at
f = (3) 864 og f = (6) 1493 .
a) Bestem en forskrift for f .
b) Bestem fordoblingskonstanten for f .

nogen der kan hjælpe?? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2011 af peter lind

Det du skriver i anden linje ser mystisk ud.

En eksponentiel funktion har formen f(x) = b*ax. Hvis du kender kender funktionsværdier y1 for en eller anden værdi x1 har du f(x1) = y1, hvilket giver en ligning til bestemmelse af a og b


Svar #2
06. marts 2011 af kalokdk (Slettet)

 hm.

det forstår jeg ikke helt? 

kan du måske uddybe det lidt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2011 af peter lind

Hvis du har fået oplyst at f(2) = 5 kan du sætte det ind og få b*a2 = 5, altså en ligning til bestemmelse af a og b


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2011 af loouis (Slettet)

 Hvordan finder man fordoblingskonstanten for f , som er spørgsmål b i opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2011 af peter lind

se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/funktioner.html#potens


Skriv et svar til: HASTER - ekspontiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.