Matematik

Andengradsligning

05. marts 2011 af Bamse34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har en andengradsligning og en ulighed her som jeg ikke kan finde ud af at regne, er der en der kan give mig redskaberne til at regne dem ud ved at vise mig trin for trin hvordan de skal regnes ud? 

Løs følgende ligning 3x^2+3x=18 ved beregning og grafisk.

Løs følgende ulighed 12x≥x^2+36 ved beregning og grafisk.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2011 af mathon

                               3x2+ 3x = 18

                               x2 + x + (-6) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2011 af Lektiehjælperen1 (Slettet)

Ved den første 3x^2+3x=18 starter du med at smide alle tallene over på den samme side:

3x^2+3x=18 <=> 3x^2+3x-18=0

Så finder du a, b og c, eftersom du ved at en andengradsligning fås på formen:

ax^2+bx+c=0

Det vil sige at du har:

a=3

b=3

c=-18

Nu finder du diskriminanten ved formlen:

d=b^2-4ac

Du sætter ind:

d=3^2-4*3*(-18)=225

Da d er større end nul er der to løsninger:

x1=(-b+kvadratrod(d))/(2a)

Du sætter ind:

x1=(-3+kvadratrod(225))/(2*3)=(-3+15)/(6)=12/6=2

x2=(-3-kvadratrod(225))/(2*3)=(-3-15)/(6)=(-18)/6=-3

Det vil sige at:

x=2    eller    x=-3

Metoden er den samme ved nummer 2. Håber det hjalp :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2011 af mathon

lettere

                               3x2+ 3x = 18

                               x2 + x + (-6) = 0

   a = 1
   b = 1
   c = (-6)

    d = 12 - 4·1·(-6) = 25

    √(d) = 5

                               x = (-b ± √(d))/(2a)    =    (-1 ± 5)/2


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. marts 2011 af mathon

                12x ≥ x2 + 36

                 0 ≥ x2 -12x + 36 = (x-6)2

                 (x-6)2 ≤ 0

                  x = 6


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.