LaTeX

Memoir

05. marts 2011 af Walras

Jeg har et problem med Memoir. Jeg har lige updated min MikTeX-installation og siden da har memoir ikke fungeret. Den vil simpelthen ikke kompilere dokumenterne. Det er mærkeligt, for alle andre klasser kompileres fint. Ved det simpleste mulige eksempel

\documentclass{memoir}

\begin{document}
Her er et meget kort dokument.
\end{document}

ser loggen ud som følger

This is pdfTeX, Version 3.1415926-1.40.10 (MiKTeX 2.8) (preloaded format=pdflatex 2010.2.8) 5 MAR 2011 19:41
entering extended mode
**C:/Users/Navn/Desktop/LaTeX/Dok.tex
(C:/Users/Navn/Desktop/LaTeX/Dok.tex
LaTeX2e <2009/09/24>
Babel <v3.8l> and hyphenation patterns for english, dumylang, nohyphenation, ge
rman, ngerman, german-x-2009-06-19, ngerman-x-2009-06-19, danish, french, greek
, latin, loaded.
("C:\Program Files\MiKTeX 2.8\tex\latex\memoir\memoir.cls"
Document Class: memoir 2011/02/18 v3.6i configurable book, report, article docu
ment class
\onelineskip=\skip41
\lxvchars=\skip42
\xlvchars=\skip43
\@memcnta=\count79
\c@@memmarkcntra=\count80
("C:\Program Files\MiKTeX 2.8\tex\generic\oberdiek\ifpdf.sty"
Package: ifpdf 2010/01/28 v2.1 Provides the ifpdf switch (HO)
Package ifpdf Info: pdfTeX in pdf mode detected.
)
Class memoir Info: An `ifetex' package is being emulated on input line 251.


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. marts 2011 af daleif (Slettet)

Saa skal vi altsaa bruge mere info end dette. post hele log file ikke bare en sniplet


Svar #2
06. marts 2011 af Walras

#1 Meget gerne, men det er hele log-filen, medmindre det altså er muligt at få en udvidet log-fil udover den .log, som direkte udspringer at forsøget på kompilationen?

Jeg har forsøgt at kompilere det igennem kommandoprompten, der ser det umiddelbart ud til at fungere fint med memoir, så jeg formoder, at det er et problem i TeXnicCenter.. Mine pilfingre eller andet sted måske?

Loggen, som følger ved kommandoprompten ser således ud

This is pdfTeX, Version 3.1415926-1.40.10 (MiKTeX 2.8) (preloaded format=latex 2010.2.8) 6 MAR 2011 14:54
entering extended mode
**dok.tex
(C:\Users\Navn\Desktop\LaTeX\dok.tex
LaTeX2e <2009/09/24>
Babel <v3.8l> and hyphenation patterns for english, dumylang, nohyphenation, ge
rman, ngerman, german-x-2009-06-19, ngerman-x-2009-06-19, danish, french, greek
, latin, loaded.
("C:\Program Files\MiKTeX 2.8\tex\latex\memoir\memoir.cls"
Document Class: memoir 2011/02/18 v3.6i configurable book, report, article docu
ment class
\onelineskip=\skip41
\lxvchars=\skip42
\xlvchars=\skip43
\@memcnta=\count79
\c@@memmarkcntra=\count80
("C:\Program Files\MiKTeX 2.8\tex\generic\oberdiek\ifpdf.sty"
Package: ifpdf 2010/01/28 v2.1 Provides the ifpdf switch (HO)
Package ifpdf Info: pdfTeX in pdf mode not detected.
)
Class memoir Info: An `ifetex' package is being emulated on input line 251.

("C:\Program Files\MiKTeX 2.8\tex\generic\ifxetex\ifxetex.sty"
Package: ifxetex 2010/09/12 v0.6 Provides ifxetex conditional
)
("C:\Program Files\MiKTeX 2.8\tex\generic\oberdiek\ifluatex.sty"
Package: ifluatex 2010/03/01 v1.3 Provides the ifluatex switch (HO)
Package ifluatex Info: LuaTeX not detected.
)
\stockheight=\skip44
\stockwidth=\skip45
\trimtop=\skip46
\trimedge=\skip47

("C:\Program Files\MiKTeX 2.8\tex\latex\misc\etex.sty"
Package: etex 1998/03/26 v2.0 eTeX basic definition package (PEB)
\et@xins=\count81
)
("C:\Program Files\MiKTeX 2.8\tex\latex\memoir\mem10.clo"
File: mem10.clo 2008/01/30 v0.3 memoir class 10pt size option
)
\binding=\skip48
\spinemargin=\skip49
\foremargin=\skip50
\uppermargin=\skip51
\lowermargin=\skip52
\headdrop=\skip53
\normalrulethickness=\skip54
\mem@maxheadheight=\skip55
\mem@maxfootheight=\skip56
\headwidth=\skip57
\c@storedpagenumber=\count82
\memPD=\dimen102
\m@mabparskip=\skip58
\thanksmarkwidth=\skip59
\thanksmarksep=\skip60
\droptitle=\skip61
\c@book=\count83
\c@part=\count84
\c@chapter=\count85
\c@section=\count86
\c@subsection=\count87
\c@subsubsection=\count88
\c@paragraph=\count89
\c@subparagraph=\count90
\beforechapskip=\skip62
\midchapskip=\skip63
\afterchapskip=\skip64
\chapindent=\skip65
\bottomsectionskip=\skip66
\secindent=\skip67
\beforesecskip=\skip68
\aftersecskip=\skip69
\subsecindent=\skip70
\beforesubsecskip=\skip71
\aftersubsecskip=\skip72
\subsubsecindent=\skip73
\beforesubsubsecskip=\skip74
\aftersubsubsecskip=\skip75
\paraindent=\skip76
\beforeparaskip=\skip77
\afterparaskip=\skip78
\subparaindent=\skip79
\beforesubparaskip=\skip80
\aftersubparaskip=\skip81
\pfbreakskip=\skip82
\c@@ppsavesec=\count91
\c@@ppsaveapp=\count92
\ragrparindent=\dimen103
\everylistparindent=\dimen104
\parsepi=\skip83
\topsepi=\skip84
\itemsepi=\skip85
\parsepii=\skip86
\topsepii=\skip87
\topsepiii=\skip88
\itemsepii=\skip89
\itemsepiii=\skip90
\partopsepii=\skip91
\partopsepiii=\skip92
\m@msavetopsep=\skip93
\m@msavepartopsep=\skip94
\@enLab=\toks14
\abstitleskip=\skip95
\absleftindent=\skip96
\abs@leftindent=\dimen105
\absrightindent=\skip97
\absparindent=\skip98
\absparsep=\skip99
\c@vslineno=\count93
\c@poemline=\count94
\c@modulo@vs=\count95
\c@memfvsline=\count96
\vleftskip=\skip100
\vrightskip=\skip101
\stanzaskip=\skip102
\versewidth=\skip103
\vgap=\skip104
\vindent=\skip105
\vleftmargin=\dimen106
\c@verse=\count97
\c@chrsinstr=\count98
\beforepoemtitleskip=\skip106
\afterpoemtitleskip=\skip107
\c@poem=\count99
\beforePoemTitleskip=\skip108
\midPoemTitleskip=\skip109
\afterPoemTitleskip=\skip110
\col@sep=\dimen107
\extrarowheight=\dimen108
\NC@list=\toks15
\extratabsurround=\skip111
\backup@length=\skip112
\TX@col@width=\dimen109
\TX@old@table=\dimen110
\TX@old@col=\dimen111
\TX@target=\dimen112
\TX@delta=\dimen113
\TX@cols=\count100
\TX@ftn=\toks16
\heavyrulewidth=\dimen114
\lightrulewidth=\dimen115
\cmidrulewidth=\dimen116
\belowrulesep=\dimen117
\belowbottomsep=\dimen118
\aboverulesep=\dimen119
\abovetopsep=\dimen120
\cmidrulesep=\dimen121
\cmidrulekern=\dimen122
\defaultaddspace=\dimen123
\@cmidla=\count101
\@cmidlb=\count102
\@aboverulesep=\dimen124
\@belowrulesep=\dimen125
\@thisruleclass=\count103
\@lastruleclass=\count104
\@thisrulewidth=\dimen126
\ctableftskip=\skip113
\ctabrightskip=\skip114
\abovecolumnspenalty=\count105
\@linestogo=\count106
\@cellstogo=\count107
\@cellsincolumn=\count108
\crtok=\toks17
\@mincolumnwidth=\dimen127
\c@newflo@tctr=\count109
\mem@margin@floatbox=\box26
\@contcwidth=\skip115
\@contindw=\skip116
\abovecaptionskip=\skip117
\belowcaptionskip=\skip118
\subfloattopskip=\skip119
\subfloatcapskip=\skip120
\subfloatcaptopadj=\skip121
\subfloatbottomskip=\skip122
\subfloatlabelskip=\skip123
\subfloatcapmargin=\dimen128
\c@@contsubnum=\count110
\m@mscap@capbox=\box27
\m@mscap@fbox=\box28
\sidecapsep=\dimen129
\sidecapwidth=\dimen130
\m@m@tempdima=\dimen131
\m@mscapraise=\dimen132
\sidecapraise=\dimen133
\m@mscapmainwidth=\dimen134
\m@mscaplkern=\dimen135
\beforeepigraphskip=\skip124
\afterepigraphskip=\skip125
\epigraphwidth=\skip126
\epigraphrule=\skip127
LaTeX Info: Redefining \em on input line 7344.
LaTeX Info: Redefining \emph on input line 7352.
\tocentryskip=\skip128
\tocbaseline=\skip129
\cftparskip=\skip130
\cftbeforebookskip=\skip131
\cftbookindent=\dimen136
\cftbooknumwidth=\dimen137
\cftbeforepartskip=\skip132
\cftpartindent=\skip133
\cftpartnumwidth=\skip134
\cftbeforechapterskip=\skip135
\cftchapterindent=\skip136
\cftchapternumwidth=\skip137
\cftbeforesectionskip=\skip138
\cftsectionindent=\skip139
\cftsectionnumwidth=\skip140
\cftbeforesubsectionskip=\skip141
\cftsubsectionindent=\skip142
\cftsubsectionnumwidth=\skip143
\cftbeforesubsubsectionskip=\skip144
\cftsubsubsectionindent=\skip145
\cftsubsubsectionnumwidth=\skip146
\cftbeforeparagraphskip=\skip147
\cftparagraphindent=\skip148
\cftparagraphnumwidth=\skip149
\cftbeforesubparagraphskip=\skip150
\cftsubparagraphindent=\skip151
\cftsubparagraphnumwidth=\skip152
\prechapterprecisshift=\dimen138
\c@maxsecnumdepth=\count111
\bibindent=\dimen139
\bibitemsep=\skip153
\indexcolsep=\skip154
\indexrule=\skip155
\indexmarkstyle=\toks18
\@indexbox=\insert233
\glossarycolsep=\dimen140
\glossaryrule=\dimen141
\sideparvshift=\skip156
\sideins=\insert232
\sidebartopsep=\skip157
\sidebarhsep=\skip158
\sidebarvsep=\skip159
\sidebarwidth=\skip160
\footmarkwidth=\skip161
\footmarksep=\skip162
\footparindent=\skip163
\footinsdim=\skip164
\footinsv@r=\insert231
\@mpfootinsv@r=\insert230
\m@m@k=\count112
\m@m@h=\dimen142
\m@mipn@skip=\skip165
\sidefootins=\insert229
\sidefootadjust=\skip166
\sidefootheight=\skip167
\sidefoothsep=\skip168
\sidefootvsep=\skip169
\sidefootwidth=\skip170
\m@mdownsf=\skip171
\c@sidefootnote=\count113
\sidefootmarkwidth=\skip172
\sidefootmarksep=\skip173
\sidefootparindent=\skip174
\c@pagenote=\count114
\c@pagenoteshadow=\count115
\mem@pn@lastkern=\skip175
\every@verbatim=\toks19
\afterevery@verbatim=\toks20
\verbatim@line=\toks21
\tab@position=\count116
\verbatim@in@stream=\read1
\verbatimindent=\skip176
\verbatim@out=\write3
\bvboxsep=\skip177
\c@memfbvline=\count117
\c@bvlinectr=\count118
\bvnumlength=\skip178
\fb@frw=\dimen143
\fb@frh=\dimen144
\FrameRule=\dimen145
\FrameSep=\dimen146
\c@cp@cntr=\count119
LaTeX Info: Redefining \: on input line 11773.
LaTeX Info: Redefining \! on input line 11775.
\c@ism@mctr=\count120
\c@xsm@mctr=\count121
\c@csm@mctr=\count122
\c@ksm@mctr=\count123
\c@xksm@mctr=\count124
\c@cksm@mctr=\count125
\c@msm@mctr=\count126
\c@xmsm@mctr=\count127
\c@cmsm@mctr=\count128
\c@bsm@mctr=\count129
\c@workm@mctr=\count130
\c@sheetsequence=\count131
\c@lastsheet=\count132
\c@lastpage=\count133
\c@figure=\count134
\c@lofdepth=\count135
\cftbeforefigureskip=\skip179
\cftfigureindent=\skip180
\cftfigurenumwidth=\skip181
\c@table=\count136
\c@lotdepth=\count137
\cftbeforetableskip=\skip182
\cfttableindent=\skip183
\cfttablenumwidth=\skip184
Package abstract [2008/07/23] emulated by memoir.
Package appendix [2008/07/23] emulated by memoir.
Package array [2008/07/23] emulated by memoir.
Package booktabs [2008/07/23] emulated by memoir.
Package ccaption [2008/07/23] emulated by memoir.
Package changepage [2008/07/23] emulated by memoir.
Package chngcntr [2008/07/23] emulated by memoir.
Package chngpage [2008/07/23] emulated by memoir.
Package crop emulated by memoir.
Package dcolumn [2008/07/23] emulated by memoir.
Package delarray [2008/07/23] emulated by memoir.
Package enumerate [2008/07/23] emulated by memoir.
Package epigraph [2008/07/23] emulated by memoir.
Package ifmtarg [2008/07/23] emulated by memoir.
Package ifetex [2008/07/23] emulated by memoir.
Package index [2008/07/23] emulated by memoir.
Package makeidx [2008/07/23] emulated by memoir.
Package moreverb [2008/07/23] emulated by memoir.
Package mparhack [2008/07/23] emulated by memoir.
Package needspace [2008/07/23] emulated by memoir.
Package newfile [2008/07/23] emulated by memoir.
Package nextpage [2008/07/23] emulated by memoir.
Package pagenote [2008/07/23] emulated by memoir.
Package parskip [2008/07/23] emulated by memoir.
Package patchcmd [2008/07/23] emulated by memoir.
Package setspace [2008/07/23] emulated by memoir.
Package shortvrb [2008/07/23] emulated by memoir.
Package showidx [2008/07/23] emulated by memoir.
Package tabularx [2008/07/23] emulated by memoir.
Package titleref [2008/07/23] emulated by memoir.
Package titling [2008/07/23] emulated by memoir.
Package tocbibind [2008/07/23] emulated by memoir.
Package tocloft [2008/07/23] emulated by memoir.
Package tocvsec2 [2008/07/23] emulated by memoir.
Package verbatim [2008/07/23] emulated by memoir.
Package verse [2008/07/23] emulated by memoir.

("C:\Program Files\MiKTeX 2.8\tex\latex\memoir\mempatch.sty"
Package: mempatch 2009/07/24 v6.0f Patches for memoir class v1.6180339
))
(C:\Users\Navn\Desktop\LaTeX\dok.aux)
LaTeX Font Info: Checking defaults for OML/cmm/m/it on input line 3.
LaTeX Font Info: ... okay on input line 3.
LaTeX Font Info: Checking defaults for T1/cmr/m/n on input line 3.
LaTeX Font Info: ... okay on input line 3.
LaTeX Font Info: Checking defaults for OT1/cmr/m/n on input line 3.
LaTeX Font Info: ... okay on input line 3.
LaTeX Font Info: Checking defaults for OMS/cmsy/m/n on input line 3.
LaTeX Font Info: ... okay on input line 3.
LaTeX Font Info: Checking defaults for OMX/cmex/m/n on input line 3.
LaTeX Font Info: ... okay on input line 3.
LaTeX Font Info: Checking defaults for U/cmr/m/n on input line 3.
LaTeX Font Info: ... okay on input line 3.
[1

]
(C:\Users\Navn\Desktop\LaTeX\dok.aux) )
Here is how much of TeX's memory you used:
3509 strings out of 495194
46137 string characters out of 3178097
122200 words of memory out of 3000000
6795 multiletter control sequences out of 15000+200000
4591 words of font info for 17 fonts, out of 3000000 for 9000
55 hyphenation exceptions out of 8191
30i,10n,22p,125b,219s stack positions out of 5000i,500n,10000p,200000b,50000s

Output written on dok.dvi (1 page, 304 bytes).
 


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. marts 2011 af daleif (Slettet)

Der ser ikke ud til at være noget galt. Så hvad er lige dit problem?


Svar #4
06. marts 2011 af Walras

Mit problem er, at hvis jeg kompilerer det igennem TeXnicCenter, som jeg plejer at gøre, får jeg ikke noget output ved memoir. Den stopper blot med at kompilere og det eneste, som står i den efterfølgende log er, hvad jeg kopierede i #0. Ved alle andre klasser virker det dog helt fint.


Brugbart svar (2)

Svar #5
06. marts 2011 af daleif (Slettet)

Hvis den log du listede er logen lavet gennem TC, så er der ikke noget galt. Men outputet er DVI! Måske burde du bede TC om at give dig PDF output i stedet. TC kommer ikke med sin egen DVI fremviser og jeg kan ikke huske om TC selv finder ud af YAP.


Svar #6
06. marts 2011 af Walras

Jeg har Yap installeret, så jeg kan sagtens se DVI-filer. Loggen i #2 lavede jeg lige hurtigt (igennem cmd), jeg burde måske nok have brugt pdflatex i stedet for blot latex, så det var nemmere at sammenligne. Det var egentlig kun for at vise, at det nok var TC, problemet var i og ikke ved memoir. I #0 har jeg dog fået TC til at kompilere med pdflatex, men det vil den ikke, hvilket undrer mig, for det har ikke førhen været noget problem. TC kompilere intet, om det så er .ps, DVI eller pdf, når det er med memoir. Alle andre klasser kan den kompilere fint. 


Brugbart svar (2)

Svar #7
06. marts 2011 af daleif (Slettet)

Men hvilken fejl får du i TC? Prøv at kompilere i TC og post .log filen fra det gennemløb.


Svar #8
06. marts 2011 af Walras

Det er netop det, der er problemet. Jeg får ingen fejl. Den gennemløber ikke hele filen. Jeg får ikke andet end i #0, når jeg kompilerer.


Brugbart svar (2)

Svar #9
06. marts 2011 af daleif (Slettet)

Er det i #0 indholdet af log-filen, eller det som TC viser?


Svar #10
06. marts 2011 af Walras

Det er det lille tekstdokument (kaldet .log, hvis jeg tjekker under egenskaber for filen), som medfølger efter compile.


Brugbart svar (2)

Svar #11
06. marts 2011 af daleif (Slettet)

Så giver det ikke nogen mening. Kompilerede dokumentet med latex og pdflatex i terminal vinduet?

Hvis det gør må det være din TC som er f'ed up, prøv TeXMaker i stedet.


Svar #12
06. marts 2011 af Walras

Hvis du med terminalvinduet mener cmd, så ja, det går helt glimrende så. Mærkeligt!

Jeg ville egentlig snart til at lære mig selv at benytte Emacs, men det kan godt være, at det har lange udsigter, hvis selv TC kan give så store problemer. 


Brugbart svar (2)

Svar #13
06. marts 2011 af daleif (Slettet)

TC er i forvejen ikke nogen videre god editor. Jeg synes interfacet er rodet, og så f'er den totalt op hvis man har installeret den lille MikTeX og LaTeX så vil forsøge at installere en pakke.

Desuden kan den ikke finde ud af UTF8 encoding. TeXMaker er klart et bedre valg.

Har du prøvet at køre program wizarden i TC? Man kan finde den i Default profiles in Build menuen, det kunne være at det hjælper.

Emacs, er ikke nemt, specielt ikke til LaTeX på Windows

Jeg ville prøve at installere TeXMaker, huske at konfigurere den til at gemme i latin1 (iso-8859-1) således at dokumentet også kan anvendes af folk som anvender TC.


Svar #14
06. marts 2011 af Walras

Det hjælper ikke med wizarden, så jeg forsøger mig med TeXMaker. Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Memoir

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.