Dansk

Essay

06. marts 2011 af Okayyyy - Niveau: A-niveau

Hej.

Er der nogen der lige vil læse denne her hurtig gennem og se om jeg skal tilføje/slette noget?
Ville også lige spørge, er det en god idé, at teksten indeholder ordet 'fucking? (den står i linje 4)
Jeg kan heller ikke finde en overskrift til mit essay, er der nogen der har nogle idéer til en overskrift?
Det vil være super hvis I svarer inden onsdag d. 9.

Jeg ved ikke hvor gammel jeg var, men der er sikkert gået mere end 5 år, jeg var sammen med en gruppe mennesker, vi ville plukke æbler. Æbletræet lå på en legeplads, og der lå huse rundt om den, vi gik dér og plukkede nogen, så kom en dame frem. Vi løb alle sammen væk, og damen råbte skældsord til os, men jeg kan stadig huske disse ord: ”fucking indvandrere”.
Så er der en anden episode, mig og mine veninder gik rundt, så så vi et æbletræ og plukkede nogle æbler. Der kommer en mand frem, mine veninder var gået og jeg var også ved at gå med dem, men jeg gik ikke, for han kunne jo ikke gør mig noget. Jeg kan ikke huske hvad vi præcist talte om, men han sagde at det var et privatområde, vi vidste det ikke. Vi talte ikke kun om hvorfor vi ikke måtte plukke æblerne. Han kaldte mig indvandrer, jeg fortalte ham, at jeg ikke er en indvandrer og at jeg er en dansker. Jeg er jo en dansker, for jeg har dansk statsborgerskab, men sagde det også for at irritere ham. Han sagde også noget med at vi har brune øjne, men det har jeg desværre ikke.
Man skal ikke bedømme andre efter udseende, hudfarve, religion og kultur, men de skal bedømme efter personlighed. Bare fordi de har læst en nyhed om en indvandrer eller en muslim, der har gjort noget kriminelt, behøver de ikke generalisere, for det betyder ikke at alle er sådan. Folk eller lad mig være mere præcis dem der er fremmedfjendske, burde virkelig være sammen med en udlænding og se hvordan de er, og på den måde kan de bedømme en person.
Jeg kommer lige i tanke om den muslimske terrororganisation Al-Qaeda, de dræber folk, men det betyder ikke at alle muslimer dræber folk. Så folk bør ikke have et dårligt indtryk af udlændinge muslimer af ud fra EN person eller f.eks. Al-Qaeda.
Når en udlænding har gjort noget, har jeg lagt mærke til at nyhederne nogle gange bruger ordet ’indvandrer’, man burde ikke sige ’indvandrer’, for man ved jo ikke om personen har dansk statsborgerskab eller ej, i stedet skulle de f. eks. bruge ordet ’unge’.
Nogle gange så spørger jeg mig selv; hvorfor er folk racister? Som jeg sagde før, så er det nok fordi det de hører i medierne eller måske har de oplevet noget med en udlænding. Jeg har gået i klasse med en, han er ikke rigtig glad for indvandrere, men jeg tror ikke han har noget imod dem der opfører sig ordentlig i samfundet. Han kan nok ikke rigtig lide udlændinge, fordi at han var blevet slået af en udlænding.
Når jeg hører ordet racisme, så er det første jeg kommer i tanke om er Dansk Folkeparti. Enhver i det danske samfund ved at partiet er fremmedfjendske, men det er naturligvis ikke alle partiets medlemmer.
Bare der var en eller anden der kunne lukke partiet, fordi de altid skal sige noget dårligt om udlændinge, som f.eks. at de æder alle kagerne på hospitalet, det er virkelig latterligt. Jeg tror de prøver gør alt, for at få folk til at hade udlændinge og de er åbenbart også bange for at Danmark bliver invaderet med ”sorte”, og at de vil overtage landet, siden de siger negative ting om dem.
Jeg synes at DF’erne og fremmedhaderne er gammeldags, fordi de ikke vil have udlændinge i Danmark, men vi lever i en verden, hvor forskellige nationaliteter bor spredt, altså danskerne bor ikke kun i Danmark, tyskerne bor ikke kun i Tyskland, tyrkerne bor ikke kun Tyrkiet osv.
Nu vil partiet afskaffe racismeparagraffen, hvis de gør det, vil der måske være helt kaos her i Danmark.
De fleste af partiets vælgere, er nok dem der vil have en ”ren” Danmark, eksempel ville den racistiske gruppe White Pride stemme på dem. Jeg fandt en artikel om dem. Artiklen hedder Vi slås for et racerent Danmark, overskriften siger det hele, de vil være fri for ’perkere’, men det vil jo være helt kedeligt, hvis der ikke var blandede kulturer, religioner, hudfarver i Danmark, ikke kun i Danmark, men i alle lande. Gruppen siger også selv at de vil stemme på dem.
”Der er jo ikke andre at stemme på. Jonni Hansens naziparti er lidt latterligt. De skræmmer folk væk med deres hagekors. Det er taktisk dumt”.
Det føles som om alle er begyndt at hade indvandrerne, jeg tænkte lige på lægerne i Danmark, ved ikke om det bare er mig.
Jeg har hørt folks oplevelser med lægen. En af dem er, min venindes fasters mand, han hostede, og han gik til lægen og de sagde til ham, at han bare var syg, altså noget der snart vil gå over. Min venindes fasters familie var i Tyrkiet, og de gik også til lægen dér, og ved I hvad de sagde? At han havde kræft! Han overlevede ikke, virkelig synd for ham. Da min veninde fortalte mig det, tænkte jeg bare, at lægen er en racist, der ikke gider behandle udenlandske patienter, eller også er lægen bare en dårlig uddannet læge.


Skriv et svar til: Essay

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.