Matematik

Bestem udtryk for funktioner

07. marts 2011 af xchristinak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har fået denne opgave, men jeg er i tvivl om hvordan man lige gøre det.

Håber der er en som kan hjælpe, tak.

Funktionerne f og g har forskrifterne:

f(x)=2x+1

g(x) = -x+2

Bestem udtryk for hver af funktionerne
f(x)+g(x)

f(x)-g(x)

f(x)*g(x)

f(g(x))

f-1(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2011 af IReappZ (Slettet)

 Hvis du bruge GeoGebra, kan du skrive fuktionen ind, og så laver programmet selv "ligningen" i et kordinatsystem.


Svar #2
07. marts 2011 af xchristinak (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke hvordan man så bestemmer udtrykket for hver funktion?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. marts 2011 af SuneChr

f(x) + g(x) : ( 2x + 1 ) + ( -x + 2 ) = x + 3

f(x) - g(x) : ( 2x + 1 ) - ( -x + 2 ) = 3x - 1

f(x) * g(x) : ( 2x + 1 ) * ( -x + 2 ) = - 2x2 + 3x + 2

f(g(x)) :                 2 ( -x + 2 ) + 1 = - 2x + 5
Læg mærke til, at hele funktionen g skal stå i parentesen.

f -1(x):   Omskriv:  y = 2x + 1      ⇔    x = ½ y - ½    ⇔     f -1(x)   =   ½ x - ½


Svar #4
07. marts 2011 af xchristinak (Slettet)

Nåååååårh, er det bare sådan!? Jeg havde lige forstillet mig det meeeget sværer. Tusinde tak for det. :-D


Skriv et svar til: Bestem udtryk for funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.